Несъбирането на тримесечния авансов данък ще помогне на бизнеса. Това

...
Несъбирането на тримесечния авансов данък ще помогне на бизнеса. Това
Коментари Харесай

Проф. Вучева: Несъбиране на тримесечния авансов данък ще помогне на бизнеса

Несъбирането на тримесечния предплатен налог ще помогне на бизнеса. Това сподели за обзора на деня „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ проф. Христина Вучева, вицепремиер и министър на финансите в служебното държавно управление на Ренета Инджова. Тя изясни, че приходите от този тип налог са към 600 млн. лева

Според нея, в случай че това заплащане бъде опростено на бизнеса, няма да има съществени вреди за държавния бюджет.

Проф. Вучева добави, че в случай че заплащането бъде опростено, това ще бъде задоволителна поддръжка за бизнеса и може да се избегне отпущането на помощи посредством Българската банка за развиване. Тя напомни, че Българска народна банка към този момент показа пакет за решаването на въпросите с ликвидността в банките, с цел да не се покачва лихвата на заемите.

„ Вместо да дават 500 млн. лева на Българската банка за развиване за въпроси, които нашата Българска народна банка с нейния пакет, който е към 9 милиарда лева за целия ѝ мандат, ще бъдат решени, умерено могат да създадат нещо, с което ще успокоят целия бизнес, като се откажат да събират предплатен налог за тримесечието, през което ще продължи тази зараза “, уточни министърът на финансите в служебното държавно управление на Ренета Инджова.

Проф. Христина Вучева сподели още, че би трябвало да бъдат основани най-благоприятен и скептичен сюжети според от това, по какъв начин се развива епидемията. Според нея след всички подхванати ограничения би трябвало да се стигне до утешение на бизнеса и да има задоволително приходи в бюджета.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР