НЕпродължаваме промяната или Продължаваме НЕпромяната – това е въпросът! След

...
НЕпродължаваме промяната или Продължаваме НЕпромяната – това е въпросът! След
Коментари Харесай

Седмицата: Киро или Асен? Все тая, когато си в клозета

НЕпродължаваме смяната или Продължаваме НЕпромяната – това е въпросът! След като целият Киро втаса, а Асен се пробва да превтаса. За промяна на имена приказваме след седмицата, в която отново се завъртя рулетката в изпразненото от наличие българско политическо казино.

Мандатоносителят на властта до неотдавна (за 6 месеца едва) „ Продължаваме промяната “ в четворната (доскоро) управническа коалиция се захвана точно със промяна на имена на правилото „ цялата Мара втаса “, откакто загуби властта. Смени името на „ новия “ си претендент за министър председател от Кирил Петков на Асен Василев, откакто (по заповед на щуката – пардон, на Корнелия Нинова) се разбра, че бъдещето на Киро просто няма да го бъде, само че обединението би трябвало да пребъде най-малко още за малко – може и с Асен. К‘во толкоз тук значи някакво си име!

Във „ втасването на Мара “ (може и на Лена) обаче се бил присъединил и същински спор в редиците на така наречен партия „ Продължаваме промяната “. За промяна на името й. То няма такава партия, най-малко съгласно правосъдната регистрация на тия политическите формирания. Ама дори и в Политическа партия, в случай че не са разбрали, най-малко са се усетили, че няма и такова име. Понеже просто нито има смяна, камо ли да продължава, нещо което го няма. Засега няма сведение на кривата ракета Политическа партия кое тъкмо „ П “ повече й пречи, та да го няма. Или пък цялото име им (с)бърка полета в космоса на властта без цел – ей по този начин, да се пореем измежду звездите.

Все тая обаче с имената, когато изначално въобще не си имал цел (властова цел, не лична) в тоя безтегловен полет. И неизбежно си усетил най-после гравитацията – тук, на земята. Все тая, когато сякаш си спечелил изборите, първа мощ си, а се окажеш единствено за половин година на санитарния най-малко.

Не просто на санитарния най-малко от нужните 121 депутати – събрани без значение по какъв начин и от кое място, та отново да си на власт. Просто си стигнал и си затънал твърдо в политическия „ хигиеничен възел “ – по този начин му се вика на клозета, прочут още като нужник, кенеф и така нататък И под каквото и ново име да се опитваш да се измъкнеш от там, като да си се забърсал с тоалетна хартия просто, оцапването и ще проличава, и ще смърди.

По-простичко казано, в този момент Асен ще опитва да забърше задника на Киро, от което би трябвало обаче да произтече и лъсване на цялото WC към момента под името Политическа партия. Понеже е в ход от предходната седмица парламентарната
рулетка за сформиране на държавно управление. Номинираният за министър председател от „ първата парламентарна мощ “ Асен Василев обаче към този момент не намира в кошчето на кенефа нищо друго с изключение на към този момент използвалите се с Политическа партия дружно Българска социалистическа партия и Демократична България плюс отцепниците от Има Такъв Народ под формата на „ самостоятелни “ депутати. В кавички, тъй като на парламентарен език независимостта само значи, че нямат нужната численост, та да си подреден собствен нужник, пардон – своя парламентарна група.

Асен обаче май просто не хвърчи толкоз галактически, колкото просто Киро. Та май се е заканил Василев, че в случай че до няколко дни не откри „ твърда поддръжка “ от 121 депутати, можело и да не внесе за гласоподаване в Народно събрание план на кабинет. И тогава усилването на Политическа партия под каквото и да е име към предварителни избори става неизбежно.

Ама по какъв начин да се засилиш от тесния кенеф, където си се самозаклещил даже и с името си. Закачил си си заглавието-лозунг „ Продължаваме промяната “ без никаква концепция, камо ли „ план “, дори без „ разбор “ какво тъкмо ще променяш. Но пък за сметка на това и без всевъзможен компромис. На процедура си се заклещил в личната си безалтернативност, обявявайки се за опция, но на някого, не на нещо.

Станал си политически безалтернативен и е без значение кой и под какво име ще натиска копчето на тоалетното казанче, та да ти измие тоалетната паница от това което за 6 месеца си сътворил в нея. Даже и нищо да не си сътворил, а единствено да си се напъвал звучно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР