Непознатата София и нейните скрити, но красиви места, са във

...
Непознатата София и нейните скрити, но красиви места, са във
Коментари Харесай

Виртуален тур представя непознатата София и нейните красиви и интересни забележителности

Непознатата София и нейните скрити, само че красиви места, са във фокуса на новаторски план, осъществен от Фондация „ Център за предприемачество и управническо развиване – България “ (CEED България) и изпълняван с финансовата поддръжка на Столична община – Програма „ Европа “ 2021.

Шест атрактивни културно-исторически маршрута притеглят феновете на градското изкуство, архитектура и археология и могат да бъдат видени и опознати посредством мобилното приложение и интернет страница на самодейността „ Виртуален тур – непозната София “ – това са маршрутите „ Познатото Непознато “, „ Бижу зад ъгъла “, „ София цъфти “, „ Графити арт “, „ Тук живя и твори… “ и „ Любознателни пътешественици “.

„ София е цялостна със скрити, красиви и забавни забележителности, за които ние постоянно не подозираме “, споделя Станислав Червенков, началник на Проекта от CEED България. „ След съществено и задълбочено проучване, както на съществуващи материали за София и нейните места, по този начин и на мнението и усещанията на хората, които обичат столицата ни, ние успяхме да открием над 50 непознати и красиви забележителности, от които включихме 39 обекта в нашия Виртуален тур “, добавя Червенков.

Валентин Георгиев, специалист по Проекта, детайлно показа информация за всеки един от маршрутите и забележителностите, които са включени. Най-атрактивните от тях са „ Часовникът с двете кули “, „ Гробница на Хонорий “, „ Славейковите дъбове “, Графит „ Мечта за семейство “, Коронясаната къща на проф. Иван Гергов “, „ Домът на артилерията “, Арт-къща с музей „ Куклите “ и доста други.

По време на осъществяването на Проекта жителите и посетителите на София споделиха персоналните си прекарвания и усещания за непознатите и красиви забележителности на София и спомогнаха за пълноценното преоткриване на столицата ни.

В интернет страницата на Виртуален тур – непозната София ще откриете всички забележителности, включени в самодейността, фотоси, 360-градусови фото панорами на седем от тях, както и подробна и тествана информация:

Мобилно приложение Unknown Sofia оказва помощ на пътешествениците в придвижване, както и на феновете на новаторските технологии да достъпят до богатата информация и местонахождение на забележителностите, като то може да бъде намерено в Гугъл Play (за Android) и App Store (за iOS).

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР