Необичайно високите температури във Франция - и особено Париж -

...
Необичайно високите температури във Франция - и особено Париж -
Коментари Харесай

Париж бори рекордните жеги с ударно озеленяване на града

Необичайно високите температури във Франция - и изключително Париж - през миналите дни накараха общинарите да се замислят по какъв метод биха могли бързо да разхладят града. Във френската столица по принцип е с към 3 градуса по-топло от селските региони, а по време на летните месеци разликата става даже 10 градуса, написа в. " Фигаро ", представен от Българска телеграфна агенция.

Основната концепция е елементарна: стремително озеленяване на града и понижаване на асфалта, който притегля и задържа топлота повече. Така до март 2020 парижките управляващи са си сложили за цел да открият 30 нови хектара със зеленина, 100 хектара с озеленени стени и фасади, както и 30 хектара за градско земеделие.
 Кметица от Париж: София наподобява по-зелен град  Така се прави: Кристо отсрочва плана си в Париж, с цел да не безпокои гнездящите птички
Плановете плануват обособяването на така наречен градски гори като допълнение на парковете и градинките. Горите ще бъдат посадени на първите етажи на едва употребявани паркинги.

Същото ще бъде сторено и с дворовете на учебните заведения, в които да могат да вървят освен възпитаници, ами всички жители, живеещи в радиус от 200 метра от образователните заведения. Експеримент в тази тенденция ще се извърши в 10 учебни заведения през 2020 година

В града ще бъдат открити и 41 охладени зали, които да подслонят в жегите възрастни и бездомни хора на и над 75 години, които в Париж са към 175 000.

Властите на столицата са в развой на оценяване на три нови вида пътни настилки, които са по-светли и промокаеми и при които покачването на температурите на пътното платно при огромни горещини ще бъде лимитирано.

Кметството разчита и на уговорката на жителите чрез позволение за озеленяване, което ще се издава на всеки доброволец, който желае да озелени място в столицата по собствен избор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР