Необходими продукти: 500 г пилешки гърди без кожа на кубчета

...
Необходими продукти: 500 г пилешки гърди без кожа на кубчета
Коментари Харесай

Рецепта на деня: Пай с пилешко и зеленчуци

Необходими артикули:
500 г пилешки гърди без кожа на кубчета
4 моркова, нарязани
150 г замразен грах
3-4 стръка целина, нарязани
75 г масло
1 глава лук, нарязан
5 супени лъжици брашно
½ чаена лъжица сол
¼ чаена лъжица черен пипер
¼ чаена лъжица риган
400 мл пилешки бульон
150 мл прясно мляко
1 пакет бутертесто
Начин на подготвяне:
Загрейте фурната на 220 градуса. В бездънен тиган или касерола смесете пилешкото с морковите, граха, целината. Добавете вода, покрийте с похлупак и оставете да ври 15 минути. Свалете от котлона, отцедете водата и оставете настрани.

В различен тиган на междинна температура разтопете маслото. Запържете в него лука, до момента в който омекне. Добавете брашното, солта, пипера, ригана. Разбъркайте доста добре. Бавно налейте бульона и млякото. Разбъркайте, намалете котлона и оставете да се сгъсти, до момента в който разбърквате понякога. Свалете от котлона и оставете настрани.

Намажете кръгла форма за печене. Постелете в нея тестото, като запазите втория лист за покриване от горната страна. Поставете сместа с пилето на дъното, разпръснете с лъжица. Залейте с другата течна част от плънката. Покрийте с втория лист тесто. Притиснете ъгълчетата. Направете дупки с вилица, с цел да излиза парата от вътрешната страна. Печете в загрята фурна за 35 минути или до златисто. Оставете да изстине най-малко 10 минути, преди да разрежете и сервирате.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР