Немски инженер е откривателят на легендарното смоленско съкровище. Според разказите

...
Немски инженер е откривателят на легендарното смоленско съкровище. Според разказите
Коментари Харесай

Открити са тонове злато и пари, крадени от нацистите

Немски инженер е откривателят на именитото смоленско богатство. Според разказите при започване на Втората международна война нацистите ограбват банки и домове в Смоленск и изнасят тонове злато, сребро и пари.

Германското издание Билд написа, че инженерът е разкрил тайното местоположение на имането, за което даже историците не са уверени, че е съществувало.

Олга Селявина от историческия музей във Вязма споделя, че макар многочислените митове за несметното благосъстояние, откраднато от нацистите, не съществуват действителни исторически документи, които да удостоверят, че е съществувало.

За немския инженер, поискал анонимност, само преданието било задоволително. Пред Билд той споделя, че е търсил златото с геодезически радар, защото е чувал, че скъпоценностите са се намирали в камиони и трезори.

По думите му находката му се намирала под съветския град Вязма, който е на 175 километра от Смоленск. Инженерът споделя, че е намерил близо 100 тона злато.

 Злато

Легендата за съкровището от Смоленск потегля през 1941 година. Тогава нацистите окупират съветския град и изнасят от него всички полезности – злато, сребро, скъпоценни камъни и пари. Съкровището било натоварено в камиони, които трябвало да стигнат до Германия.

В региона на Соловьовия мост колоната обаче била обстреляна, като някои настояват, че и до през днешния ден там се намират златни монети.

Вестник Росийская газета добавя, че водачите на транспортните средства изгубили вяра, че ще се измъкнат от засадата и по тази причина почнали да горят част от парите и скъпите бумаги, a скъпоценностите били скрити.

Немският инженер споделя, че те са ситуирани в подземни мини на дълбочина сред 15 и 17 метра. Откривателят разкрива и че скривалищата в действителност били две – в едното имало 5 заровени камиона, а в другото – шест.

Засега единствено думите на анонимния изобретател са единственото доказателство за съществуването на именитото смоленско богатство.

В края на изявлението си той споделя, че по-късно ще даде и безапелационни доказателства, които да покажат, че в реалност е разкрил голямото имане, откраднато от нацистите.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР