Немската овчарка се смята за една от най-умните породи кучета,

...
Немската овчарка се смята за една от най-умните породи кучета,
Коментари Харесай

Обучение и дресура на Немска овчарка

Немската овчарка се счита за една от най-умните породи кучета, само че с цел да се разсъни заложения в нея инстинкт, е значимо да я обучавате и възпитавате от най-ранна възраст. Ако не отделяте задоволително време на дресировката на животното, тогава питомецът ви ще израсне некултурен и даже може да е рисков за близките.

Как вярно да обучавате и дресирате немската овчарка, с цел да не допуснете неточности при развъждането на куче?

По темперамент немската овчарка е доста интелигентна и съобразителна, което е голям плюс, защото с старания и самообладание от ваша страна, ще можете да постигнете отлични резултати. Те елементарно се образоват и бързо схващат, какво се изисква от тях, а също по този начин - бързо запомнят командите и елементарно ги извършват.

Заедно с това обаче, те имат много необикновен характер, като от време на време могат да са много инатести и своенравни кучета, като това да се отрази на образованието на немската овчарка. Това си проличава изключително мощно при дребните кучета, които елементарно се разсейват и в случай че нещо не им хареса, те ще се откажат да изпълнят командата. За да се отнася питомецът ви съществено към дресировката, е належащо да го заинтересувате.

От каква възраст да стартирате с образованието и дресирането на немска овчарка?

Възможно най-рано би трябвало да се заемете с образованието на немската овчарка, а точно незабавно откакто се усвои в дома ви. След като свикне с съществени кучешки команди, можете да преминете към по-сложните. Когато кучето направи половин година, можете да започнете и към по-сериозните занятия. Важно е и да сте поредни, което значи че едвам откакто кучето свикне с една команда и я затвърдите, тогава да преминавате към научаването на други дресури.

 Кученца немска овчарка

Малките немски овчарки не са способни да са съсредоточени дълго време върху едно занимание. Именно по тази причина те могат да се образоват по 3-5 минути дневно. Постепенно можете да увеличите времето до 30 минути, а след 6-я месец - до 1 час. Едногодишната немска овчарка към този момент може да бъде дресирана и обучавана до 2 часа на ден.

Породата може да се каже, че е универсална. Това значи, че при предпочитание от ваша страна може да се приготви по на практика всеки курс на образование. Важно е обаче да имате поради, че всяко особено образование на немска овчарка би трябвало да се организира под управлението на умел инструктор.

Немската овчарка може да се образова на практическа всяка кучешка работа, защото е доста интелигентна и съобразителна порода. Но с цел да се случи това, вие би трябвало да започнете нейното образование и дресировка от малко кученце и да не пропускате да се занимавате с него всеки ден. Само по този начин кучето ще може в цялостна мощ да покаже своите качества, а също по този начин ще се трансформира във ваш правилен другар.

Ако и вие желаете подобен приятел, вижте нашите разгласи и цени за немска овчарка.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР