Неизвестно чудовище, което прилича на световноизвестното Неси от Лох Нес,

...
Неизвестно чудовище, което прилича на световноизвестното Неси от Лох Нес,
Коментари Харесай

Ново Неси поглъща хора в езеро в Сибир

Неизвестно страшилище, което наподобява на световноизвестното Неси от Лох Нес, се счита, че населява най-голямото езеро в Западен Сибир, написа съветската преса.

За езерото Чани, ситуирано в Новосибирска област, от години се носят стряскащи митове за плуващия дракон, който живее в него и се храни с хора и добитък.

 Ново Неси гълтам хора в езеро в Сибир

От началото на лятото в и край езерото се случват от ден на ден странни случки и катастрофи. Във водите на дълбокото езеро почнали да изчезват риболовци и туристи. Телата на някои от тях и до момента не са открити.

Последната преживелица е от преди няколко дни. Пред очите на няколко души по непонятен метод потопен 59-годишен мъж. Според очевидците нещастникът е бил отмъкнат към дъното от незвестно създание.

" С приятеля ми Имаментин Наурусов ловяхме риба с лодка на към 300 метра от брега. На въдицата му се закачи нещо голямо. Бях в потрес, в никакъв случай не съм виждал сходно нещо. Приятелят ми се изправи в лодката, с цел да извади това създание, само че то го повлече с такава мощ, че обърна лодката ", описа пред Life News 60-годишният Владимир Голишев.

" Озовах се във водата и заплувах към брега. Водата беше доста студена, опасявах се, че няма да доплувам. Но популярност Богу, размина ми се. Мислех, че Имаментин плува зад мен, само че на брега разбрах, че той по този начин и не се е измъкнал от езерото ", продължава описа си Голишев.

На мястото били извикани на помощ водолазите от Аварийно-спасителната работа в Новосибирска област. Претърсили региона, само че съумели да открият единствено калните ботуши на изчезналия риболовец. От самия него нямало и диря.

Според формалната статистика от три години и половина насам в езерото Чани са се удавили 19 души. " Живея покрай Чани към този момент 80 години и в това езеро всяка година изчезват десетки хора ", споделя Нина Доронина от село Квашнино.

Четирима туристи от град Белово в Кемеровска област, които изчезнали при един от последните произшествия, и досега не са открити. Нещо мощно блъснало моторната им лодка, тя се обърнала, повличайки ги към дъното.

Езерото Чани се намира на 106 метра надморска височина. Площта му е непостоянна – сред 1400 до 2000 кв. км. Според доста митове към езерото има вход към мистичната страна Шамбала – страната на познанието на истината и просветлението.

През 2006 година на летището в Новосибирск бяха арестувани сътрудници от Тохокския университет в Япония, пробвали се да изнесат контрабандно мостри от водата (37 ампули) и от почвата (40 пакета) от езерото Чани.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР