Негово светейшество българският Патриарх Неофит отправи обръщение за настъпването на

...
Негово светейшество българският Патриарх Неофит отправи обръщение за настъпването на
Коментари Харесай

Патриарх Неофит се обърна към българите преди настъпването на Новата 2022 година

Негово светейшество българският Патриарх Неофит насочи послание за настъпването на Новата 2022 година, оповестиха от Българската патриаршия.

В него Патриарх Неофит се обръща с думите: " Ваши Преосвещенства, боголюбиви отци, възлюбени в Господа рожби на Светата ни Православна черква, по велика Божия благосклонност прекрачихме прага на още една от отредените ни години. Старата изпратихме с облекчение, а Новата посрещаме както постоянно с нова вяра за по-добри съдбини. За повече наслада, светлина и благосклонност сред индивидите и по-малко тъга, болежка и горест, по-малко неприязън и принуждение, и не на последно място за по-малко лековерие, което за жалост постоянно съпровожда човешките решения и дейности.

Ето за какво при започване на Новата 2022-ра година ние още веднъж молим нашия Небесен Отец да ни дарува освен здраве и благополучие, само че и мъдрост, с цел да можем да градим своя живот, и най-много живота на нашите деца, съгласно с Неговата света воля, с Неговия възвишен промисъл за света и за индивида ".

" Светата Библия ни споделя, че индивидът е бил сътворен по Божи облик и предопределен за богоуподобяване, както и с цел да " господарува " над цялата земя (Бит. 1:26-27). Отново в Писанието четем, че " и тварите с неспокойствие ожидат прославянето на синовете Божии " (Рим. 8:19). Всичко това ни демонстрира какъв брой високо е нашето предопределение, какъв брой огромна е нашата отговорност. Времето, в което живеем, с особена решителност ни припомня за това и упорито ни подканва към надълбоко осъзнаване и коренна смяна в метода, по който живеем и " господаруваме " в дарения ни от Твореца свят. Бог има Своите способи да променя нещата към положително, но нашето съработничество, полагането на нашите персонални старания е неотменимо изискване за всяка такава смяна. В това е смисълът на Божия облик и сходство в индивида - че той е сътворен точно за богоуподобяване и за съработничество със своя Творец, с цел да доближи най-после и до последната си цел, която е обожението ", акцентира българският патриарх.

Негово светейшество пожелава: " Нека влезем в Новата 2022-ра година с тези мисли и с тези истини, тъй като единствено по този метод, единствено в строго следване на Божия план за индивида ще успеем да променим и себе си, и нашия свят, принасяйки го на Бога в цялата божествена хубост, с която той е бил умислен и сътворен. Нашето преображение, което чакаме в неговата цялост в вероятността на Царството Божие, стартира още отсам - от нашите решения и дейности, на тази земя, от метода, по който се отнасяме към дара на живота, от благодарността и умереността ни във всичко, имащо отношение към нашия личен живот, към живота на цялото човечество и изобщо към живота на земята във всичките му форми ".

" Благодатта и мирът на нашия Господ Иисус Христос и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! Честито новолетие! ", насочва благослов към българите Патриарх Неофит в своето послание за настъпващата Нова година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР