Недоволството от статута на българите в чужбина и тяхната индивидуална

...
Недоволството от статута на българите в чужбина и тяхната индивидуална
Коментари Харесай

Снахата на Тодор Живков напира да влезе в политиката

Недоволството от статута на българите в чужбина и тяхната самостоятелна битка в САЩА изрича някогашната снаха на Тодор Живков Маруся Мирчева в пост във Facebook, видя HotArena.

Според нея нашенците оттатък Океана са по-онеправданаи от всички други емигранти. " Нито един български политик с позиция през последните 30 години даже не опита да изиска безплатна финансова помощ за България. Едни заеми, които са по-страшни от ярем, тъй като стопански са невъзможни за погашение. 

Нито един политик, облечен с власт, не се сети даже да реализира за българите в Америка статут на малцинство. А сякаш желали атлантически полезности. Преди да искаш нещо, е добре да знаеш какво е то ", написа Маруся. Българката с американски паспорт недоволства, че нашенци зад граница не могат да се възползват от финансови тласъци, които се поставят на други чужденци в Съединени американски щати в тежки спешни обстановки като тази с ковид. Самата тя се заканва да направи публична стъпка в тази посока. 

Бившата първа снаха признава, че е сложила въпроса импровизирано на доста срещи и приеми на български политици на най-високо равнище, само че не е чула никой от тях да отрони и дума по отношение на статута на българите. Тя стига до извода, че нашите политици просто не се интересуват от тези, които са прогонили от страната. " Или не знаят, че като група българи имат по-малко права и от тайванците/ ", пита тя. Постът на Маруся приключва с многозначителното " Очаквайте повече по въпроса ". 

Изявлението е подписано: " Лидери със сърце за БГ ", орагнизация, която емигрантката основава през януари 2010 година. От 2019 тя се пробва да я разпространява и в България. Нашенката даже написа намерено писмо до Бойко Борисов и го кани в Дома на киното. Сред настояванията, които тя слага, са " нова културна и просветителна политика в името на Човека-Творец и Живота ". 

В Съединени американски щати Маруся се показва като кинорежисьорка, авторка, директорка и сценаристка на филми. Истината е, че режисьорските й опити са прекомерно скромни и нямат нищо общо с разказваното от нея. Освен това тя на някои места в биографията си акцентира, че е учител в Университета в Южна Калифорния. Справка в образователното заведение демонстрира, че там подобен учител нямат, написа Галерия.  

Синът й Тед Живков също не е спечелил от покер милиони, както го преда=ставят, а много по-скромните 362 041 $ за цялата си кариера. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР