Недалеч от предполагаемата резиденция на руския президент Владимир Путин край

...
Недалеч от предполагаемата резиденция на руския президент Владимир Путин край
Коментари Харесай

Екипът на Навални показа зенитна система, инсталирана до тайна резиденция на Путин

Недалеч от хипотетичната резиденция на съветския президент Владимир Путин край Красная поляна в Краснодарския край е конфигурирана зенитна ракетно-артилерийска система " Панцир-С1 ", екипът на опозиционера Алексей Навални.

На километър от инсталацията за противовъздушна защита се намира " комплекс от здания, които официално не могат да имат нищо общо с президента ". Всичко това по документи принадлежи на " Газпром " , само че в реалност е тайната зимна резиденция на Путин. Това е мястото, където той върви да кара ски, показват от разследващя екип.

Красная поляна е населено място до река Мзимта, на 38 км от брега на Черно море. То е на надморска височина към 550 метра и е заобиколено от всички страни от високи планини. На 65 км югоизточно е Централен Сочи.

Екипът на Навални е получил фотография, на която се вижда чисто нова " Панцир-С1 ". Зад зенитната система се виждат планини. Но наоколо до формалната резиденция на Путин Бочаров бързей няма планини.
На фотографията зад " Панцир C1 " може ясно да се види релефът на планината и поляната на ската и обзор на карти на Yandex демонстрира тъкмо същия аспект. Дърветата в близост са същите, а зенитната система явно е на поляна около пътя, откриват още проверяващите.
Още през 2014 година за първи път за резиденцията оповестява журналистът и блогър Андрей Малгин, а през 2021 година " Собеседник " разкрива детайлности за нея. Наблизо се намира резиденцията на някогашния съветски министър председател Дмитрий Медведев .

За формалните посетители имението се назовава Дом Ачипсе . В него има две къщи, постройка за конвой, ски въжен превоз и площадка за хеликоптер. Първата къща е издигната на повърхност от 3800 квадратни метра. Тя има четири етажа: два подземни и два надземни. Тази къща съдържа голям спа комплекс с басейн и криокамера, каквато има във всички резиденции на Путин.

Специално за Олимпийските игри е издигната втора къща. Тя е доста по-голяма - с повърхност от 8300 квадратни метра. Според екипа на Навални в тази къща е платен роял " Николай II " за 100 000 евро (6 милиона рубли), одеяло от гъши пух за 140 000 рубли и осветителни тела с кристали Сваровски за половин милион рубли.

През януари стана известно, че съветските управляващи са конфигурирали системи " Панцир-С1 " на покрива на Централното ръководство на вътрешните работи на Москва, на Министерството на защитата, на летището в Остафиево, на резиденциите на президента в Ново-Огарьово и Валдай, както и на офис постройка в Тетеринския переулок в Таганския регион.

На 22 февруари " Панцир-C1 " беше видян край стадион " Лужники ", където Путин приказва.

" Панцир-С1 ", съгласно класификацията на НАТО SA-22 Greyhound (хрътка), е предопределен за близко прикритие на цивилен и военни обекти, включително и на системите за Противовъздушна отбрана с огромен радиус на деяние, от всички модерни средства за офанзива по въздух. Приет е на въоръжение в съветската войска през 2012 година Тежи до 30 тона според от окомплектовката.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР