Не се изкушавайте в жълтенията да се показвате най-информирани, заяви

...
Не се изкушавайте в жълтенията да се показвате най-информирани, заяви
Коментари Харесай

Борисов нападна ПИК за данните на ученика-терорист

Не се изкушавайте в жълтенията да се показвате най-информирани, съобщи министър председателят Борисов на спонтанен брифинг, откакто участва на приемането на новите коли за Министерство на вътрешните работи.

Благодаря на тези медии, които резервираха самоличността на ученика, те са същински медии, добави министър председателят.

Гневната му реакция бе във връзка организация ПИК, която заяви персонални данни на 16-годишния възпитаник от Пловдив, което е в жестоко нарушаване на закона. Поведението на ПИК провокира голяма отрицателна социална реакция.

В отговор на въпрос за какво прокуратурата е обявила случая, Борисов съобщи, че "няма по какъв начин да не го оповестим, тъй като той влиза в съда. Благодаря доста на тези, които се съобразиха с етиката и ни поддържаха ", акцентира още един път Борисов.

"Това са чудовищни, мръсни бомби, които убиват хора, по-силни от тези в Сарафово ", сподели още Борисов по отношение на откритите експлозиви в дома на ученика.

Премиерът бе в Дирекция „ Жандармерия “ на връчването на ключовете на нови коли на регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи.

„ 346 са колите за 9 млн. лв. “, заяви той. „ Благодаря на отчето, че пристигна да благослови момчетата. С тези коли преследват нарушители, би трябвало да се придвижват бързо. Много са хубави колите, 6 скорости, близо 130 коня, доста икономични, бензинови “, уточни Борисов.

„ Взимаме бензинови коли, тъй като виждате рестрикциите към дизела в Европа вървят с гневна скорост. А може и да пристигна време и в България да се създават “, разяснява министър председателят. „ Мисля, че служителите на реда, които ги карат, ще бъдат удовлетворени, тъй като са доста по-добри от старите коли “, посочи той.

По думите му от времето, когато е бил основен секретар, до момента разликата в окомплектоването на Министерство на вътрешните работи е от земята до небето. „ Купуваме техника, с цел да могат служителите на реда ни да си извършват функционалностите, освен те, а и жандармерията. В най- отдалечените места да може да се отива бързо “, съобщи министър председателят. „ Тези лампи от горната страна на колите са от ново потомство, не изгарят като старите. Така че през нощта да могат да се отбелязват и по автомагистрали, и по пътища “, сподели още Бойко Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР