В известен смисъл черно-белият палестински шал, преметнат през раменете на

...
В известен смисъл черно-белият палестински шал, преметнат през раменете на
Коментари Харесай

Днешните протести в кампуса не са толкова големи или бурни като тези от миналия век -- поне още не

В прочут смисъл черно-белият палестински шал, преметнат през раменете на Хана Сатлър тази седмица, и вратовръзката боядисаните тениски от 1968 година са изтъкани от обща нишка.

Както толкоз доста студенти в цялата страна, протестиращи против войната Израел-Хамас, Сатлър усеща историческата тежест на демонстрациите против войната във Виетнам на 60-те и 70-те години на предишния век.

„ Те постоянно са говорили за митинга от 68 година като за нещо като Полярна звезда “, сподели Сатлър, 27, студент по интернационална политика за правата на индивида в Колумбийския университет, за уредниците на кампуса там.

„ Дори изборът да се поеме Хамилтън Хол постоянно е бил проектът от началото на лагера “, споделя тя. „ Не единствено тъй като имаше доста смисъл от логистична позиция, само че също по този начин има онази... мощна историческа връзка с митингите от 60-те години. “

Все отново, макар че може да е изкушаващо да съпоставим митингите в националния кампус на придвижването против войната във Виетнам отпреди половин ве...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР