Ракета, изстреляна от подкрепяни от Иран бунтовници, е ударила гръцки

...
Ракета, изстреляна от подкрепяни от Иран бунтовници, е ударила гръцки
Коментари Харесай

Ракета удари петролен танкер край бреговете на Йемен

Ракета, изстреляна от подкрепяни от Иран бунтовници, е блъснала гръцки петролен танкер край Йемен рано, като е предизвикала известни вреди, само че няма жертви, заяви Централното командване на Съединени американски щати.

" Приблизително в 1 ч. сутринта на 18 май подкрепяните от Иран хути изстреляха една противокорабна балистична ракета (ASBM) в Червено море и удариха M/T Wind, плаващ под панамски байрак, притежаван и ръководен от Гърция петролен танкер ", съобщи CENTCOM в обява в обществената мрежа X.

В него се споделя, че корабът неотдавна е дебаркирал в Русия и е пътувал за Китай.

Атаката е провокирала известно наводняване, " което е довело до загуба на задвижването и ръководството ", съобщи CENTCOM.

Кораб от интернационалната коалиция за отбрана на жизненоважните морски пътища през Аденския залив и Червено море се е отзовал, само че не се е наложило да се оказва помощ, добави той.

По-късно корабът е възстановил курса си със лични сили.

По-рано компанията за морска сигурност Ambrey заяви за нападението, като съобщи, че то е осъществено край крайбрежията на югозападния йеменски град Моха с аспект към стратегическия пролив Баб ал-Мандеб.

Агенцията за морска сигурност на английските военноморски сили UKMTO също съобщи, че е получила известие за транспортен съд, който " е получил леки повреди след удар от незнаен обект ".

" Плавателният съд и екипажът са в сигурност и не престават към идващото си пристанище ", прибавиха от United Kingdom Maritime Trade Operations.

Тя съобщи, че случаят е станал на 98 морски благи (180 км) южно от следеното от бунтовниците йеменско пристанище Ходейда.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР