Не можем да говорим за пряко учредяване на президентска партия,

...
Не можем да говорим за пряко учредяване на президентска партия,
Коментари Харесай

Проф. Глаунов разби всички, които напират за бързи избори

Не можем да приказваме за директно основаване на президентска партия, най-малкото тъй като конституционната роля на президента е друга. Президентът Радев очевидно ще се бори за втори мандат. Всяко основаване на негова партия значи, че той отсрочва проектите си за втори президентски мандат.

На този стадий няма условия за намерено президентска партия. Може би това е обвързвано и с процесите в Българска социалистическа партия ", сподели пред БНР проф. Тодор Галунов, учител във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий ".

Новите политически обединения желаят да има избори незабавно, само че подготвени ли са те за избори, в случай че има избори през декември, реторично попита проф. Галунов: "Партията на Цветан Цветанов е преди малко учредена, тя няма по какъв начин да се мери електорално ".

"Тези, които най-вече желаят избори сега, са най-неподготвени ", акцентира още преподавателят.

Протестите не са задоволително мощни да съборят кабинета, само че и не са задоволително слаби до степен, че кабинетът да не се преценява с тях, разяснява проф. Тодор Галунов.

"Има едно равновесие на силите, което близо три месеца ни слага в тази обстановка, при която този баланс ще продължи и значително, в случай че няма развръзка в близко време, ще си сложим следния въпрос - до изборите остава доста малко време, тъй че или развръзката би трябвало да настъпи в близко време, или кабинетът да си изкара мандата ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР