Не може да има затваряне на бизнеси, ограничаване на движението

...
Не може да има затваряне на бизнеси, ограничаване на движението
Коментари Харесай

Сербезова: Не може да има затваряне на бизнеси заради COVID-19

" Не може да има затваряне на бизнеси, ограничение на придвижването в границите на страната поради нарасналата заболеваемост от COVID-19 ", сподели пред Българска национална телевизия министърът на опазването на здравето в оставка проф. Асена Сербезова. Тя разясни, че това е обезпечено с смяна в Закона за здравето.

" Натовареността на болничната система в този миг не е огромна и по тази причина се ползва районен метод. Така няма да има нужда от национални ограничения ", сподели още министърът.

Според Сербезова към пандемията не трябва да се подхожда със боязън и не трябва да се всява суматоха. " Има скрита заболеваемост и равнището на тестване в страната е ниско. Този факт обаче е очакван в математическото моделиране. Има способи за екстраполация на данните ", добави тя.

Според министър Сербезова акция за изгодата от имунизацията против COVID-19 се прави мъчно, когато е пропуснато скъпо време. Въпреки това има покачване на броя на имунизираните. При нужда ще бъдат разкрити още пунктове за имунизация.

Здравният министър не предвижда по кое време ще има пик тази вълна от COVID-19.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР