След изключително успешния вчерашен ден на европейското първенство по художествена

...
След изключително успешния вчерашен ден на европейското първенство по художествена
Коментари Харесай

Още медали за България! Боряна Калейн със злато, Стилияна Николова - със сребро на обръч

След извънредно сполучливия вчерашен ден на европейското състезание по художествена гимнастика и трите златни медала за България - на Стилияна Николова в многобоя, на ансамбъла в многобоя и в отборната конкуренция, през днешния ден (26 май) грациите не престават да печелят оценки! 

 

Боряна Калейн е шампионка с обръч! Тя получи оценка от 35,250 точки, а контестацията за компликация с тяло не беше призната. Това е първо европейско злато за България на този апарат от 1988 година насам, когато триумфът беше за Адриана Дунавска и Бианка Панова. Калейн има два бронзови медала на обръч - от Тел Авив 2022 и Баку 2023.

 

Стилияна Николова пък се подреди втора в крайното нареждане с този апарат и оценка от 34,950 точки (отново неприета контестация за компликация с тяло). 

 

 

Така медалите на България от европейското състезание са към този момент 5! 

 

Днес предстоят още финали на топка (с присъединяване на Стилияна Николова), на бухалки (с присъединяване на Боряна Калейн и Елвира Краснобаева) и на лента (с присъединяване на Стилияна Николова и Елвира Краснобаева).

 

Ансамбълът ще играе също два финала - с 5 обръча и с 3 ленти и 2 топки. 

 

Боряна Калейн е европейска шампионка в многобоя от Баку 2023 и двукратна сребърна медалистка (Тел Авив 2022, Варна 2021).  

За нея това е първи орден от актуалното европейско състезание. В многобоя Калейн приключи на четвърта позиция.

 

Инфо: бТВ

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР