Най-явното отражение от войната между Русия и Украйна е недостигът

...
Най-явното отражение от войната между Русия и Украйна е недостигът
Коментари Харесай

Цветелина Пенкова: Турболентна е обстановката из цяла Европа

Най-явното отражение от войната сред Русия и Украйна е дефицитът на основни енергийни запаси, съобщи пред NOVINI.BG евродепутатът Цветелина Пенкова от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент.

Преди старта на войната 50% от природния газ, който Европа употребява идва от Русия. В момента тези доставки са спрени. Можем всички да си дадем сметка какво значи това, разясни Пенкова.

„ В огромни страни промишлеността има огромни спънки да действа “, сподели тя.

Дали въпреки всичко е направено задоволително – ограниченията бяха в посока да се запълнят газохранилищата, подсети евродепутатът. „ Обемът на газохранилища обаче във всяка страна е друг “, подсети Пенкова и разясни, че в Германия по този начин могат да се обезпечи сила за 2 месеца, а в България за 2 седмици.

Все отново, тя посочи, че съгласно нея, са били взети нужните ограничения.

Пенкова заяви, че ще има промени в ценообразуването поради тази рецесия.

Цветелина Пенкова разяснява и старта на новия парламент в България. „ До момента индикациите не са доста позитивни. Като че ли няма основа за съществени диалози. Но сякаш няма чуваемост и схващане “, сподели тя.

Относно това какъв би бил отзвукът от това на европейската сцена, тя съобщи, че обстановката е много турболентна в Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР