Най-вероятно въпросителните около тях ще останат още дълго време, колкото

...
Най-вероятно въпросителните около тях ще останат още дълго време, колкото
Коментари Харесай

Тези загадки ще останат неразгадани още дълго време

Най-вероятно въпросителните към тях ще останат още дълго време, колкото и развъртян да е света


МИСТЕРИОЗНИ ФОРМИ НА ЖИВОТ

Малцина са чували за осмокраки микроорганизми, наричани бавноходки. Средата им на обитание са дървета, само че съгласно експертите бавноходките могат да живеят даже в открития Космос. А на Земята тези организми оцеляват без вода и екстремални температури.

Учените не са единомислещи по този въпрос. Според едни това са извънземни форми на живот. Други упорстват, че в тях няма нищо галактическо. При това не е открита ДНК на тези организми и към кой вид същества принадлежат бавноходките.

ЗАЩО СПИМ?

Известно е, че човешкото тяло се контролира от циркадните ритми и сънят е един от тях. В това време организмът се възвръща. А ние сънуваме. Но не всички организми на Земята се нуждаят от сън, което поражда голям брой въпроси. Каква роля играе сънят за индивида, по какъв начин е основана нуждата да спим, и какви са главните функционалности на съня?

Според една от теориите, споделяна от по-вечето специалисти в тази област, сънят играе основна роля във образуването и съхраняването на гъвкавостта на
мозъка.

КАКВА Е СЪДБАТА НА ЕМИЛИ ЕРХАРТ!

Емили Ерхарт е първата жена, която прелита над Атлантика. Но по време на околосветския й полет през юли 1937 година Ерхарт изчезва някъде надТихия океан. Останките от самолета й не са открити. Изчезването й остава една от тайните на XX век.

КОКОШКАТА ИЛИ ЯЙЦЕТО

Това е спор, воден от генерации учени епохи наред.

Британски експерти, като най-плодовидите в областта на формулиране на теории, считат, че защото образуването на черупката е невероятно без белтъчни кафези, открити в кокошите яйчници, то явно кокошката се е появила преди яйцето. Но съществуват някои видове снасящи яйца разновидности, които са се появили преди кокошката, по тази причина е допустимо кокошето яйце да се е развило преди самата кокошка. И не е допустимо да се наблюдава еволюционната акомодация.

ИМА ЛИ ЖИВОТ СЛЕД СМЪРТТА

Всеки човек, който споделя, че е „ починал и се е върнал “, като освен това персонално се е уверил в съществуването на живот след гибелта, в действителност не е изпитал гибелта, твърдят учени, изследващи най-различни случаи на клинична гибел. Според тях общоизвестните характерности на умирането, като светлина, тунел, обграждане от хора, безтегловност и тем сходни, в действителност са околосмъртни прекарвания.

Затова е на практика невероятно да се удостовери или отхвърли съществуването на живот след гибелта. За задачата е належащо някой да се е върнал от там и да свидетелства „ от първо лице “. Но уви, това не се е случвало.

ЕГИПЕТСКИТЕ ПИРАМИДИ

Най-различни теории изясняват възникването на тези величествени уреди: от намесата (помощта) на извънземни цивилизации до секрети технологии, които фараоните са отнесли в задгробния свят. Тези структури “ и през днешния ден съставляват знамение на физиката и инженерството, освен това основано от 2589 до 2504 г.пр.н.е.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР