Най-важните продукти на Tesla тази и следващата година няма да

...
Най-важните продукти на Tesla тази и следващата година няма да
Коментари Харесай

Мъск бори градския трафик с безпилотни коли и роботи – хуманоиди

Най-важните артикули на Tesla тази и идната година няма да бъдат коли, а програмен продукт, който ги ръководи. Освен това компанията пуска и роботи-хуманоиди. Това разгласи Илон Мъск. Смелите обещания на най-известния милиардер в промишлеността на електрическите коли срещат огромни тествания - от технологиите до законодателството.

Tesla и други компании за автомобилни технологии от години приказват за програмен продукт за безпилотно ръководство на коли. Макар и придружен от доста песимизъм, планът на Мъск за електрически самостоятелни коли притегля интерес. Автомобилите без водач Tesla се продават за 12 000 $, само че цялостната автоматизация още се чака. Въпреки това 60 000 водачи на Tesla към този момент тестват най-новия програмен продукт за безпилотно шофиране – софтуерен скок, за който други компании за транспортни средства могат единствено да мечтаят.

Безпилотна презицност

„ Ще бъда шокиран, в случай че не реализираме цялостно независимо шофиране, по-безопасно от хората тази година. Ще бъда шокиран “, сподели Мъск като изрази убеденост, че цялостното безпилотно шофиране ще стане „ най-важният източник на облага за Tesla “.

По проект Robotaxi ще усили полезността на транспортното средство 5 пъти, защото притежателите могат да изпращат колите си на работа, когато не са нужни.

Tesla употребява камери и изкуствен интелект, като по този начин заобикаля радарите и това провокира взрив измежду съперниците в сектора. Технологията ще разпознава човек, животни или други трудности и ще стопира автоматизирано колата преди удара.

Не липсват безпокойство, че безпилотните коли въпреки всичко ще объркват трафика, в който преобладават колите, ръководени от живи водачи.



Законови спънки

Дори и технологията да сработи, Tesla ще бъде подложена на по-строг надзор, преди да пусне цялостния сан от роботизираните си коли. Американските регулатори на автомобилната сигурност започнаха следствие, след произшествия с присъединяване на коли Tesla. Все още липсват ясни стандарти, които контролират безпилотните коли. Има някои страни, които работят по такова законодателство, само че надалеч не са всички страни по света.

Само преди година Мъск изрази убеденост, че колата ще може да се ръководи сама с надеждност, по-голяма от тази на хората и това ще стане факт още през 2022 година  

Tesla създава и хуманоиден робот, който ще бъде подготвен през 2023 година Той ще се споделя Optimus и ще е ориентиран най-много към фирмите, които изпитват световен дефицит на работна ръка.

И тук не липсва песимизъм като доста синдикални организации предизвестиха за голяма вълна от предстояща безработица.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР