Най-силната магнитна буря за последните 20 години ще удари Земята

...
Най-силната магнитна буря за последните 20 години ще удари Земята
Коментари Харесай

Най-силната магнитна буря в последните 20 години удря Земята до часове

Най-силната магнитна стихия за последните 20 години ще удари Земята след броени часове. Това предизвестие бе издадено от Центъра за прогнозиране галактическото време на Съединени американски щати.

Постът бе оповестен в обществената мрежа X и гласи, че " най-малко 5 ориентирани към Земята изхвърляния на коронална маса са следени и се чака да дойдат в петък по обяд (вечер, българско време), като ще продължат до неделя, 12 май ".

Както е известно, по време на дейната си фаза Слънцето изхвърля огромни маси от плазма и откакто потокът от частици стигне до планетата ни, той бомбардира земната атмосфера, пораждайки по този метод геомагнитна стихия.

При сходни феномени са вероятни разстройства в радиокомуникациите и в чисто човешки проект, мощно главоболие.

Според учените от Центъра, интензитетът на актуалното изригване ще е толкоз сериозен, че е напълно допустимо Полярното зарево (породено от навлизането на частици слънчева плазма във високите пластове на атмосферата) да бъде очевидно в по-северните страни в Европа. Съществува даже и прочут късмет да може да се следи и от България, макар че той е относително невисок.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР