Най-привързаните и обичливи породи котки в света – знаете ли,

...
Най-привързаните и обичливи породи котки в света – знаете ли,
Коментари Харесай

Най-привързаните и обичливи породи котки в света – топ 10 класация

Най-привързаните и обичливи породи котки в света – знаете ли, че някои породи котки са по-обичливи и привързани към своите стопани?

“Моята котка обича ли ме? ” Много притежатели на котки са си задавали този въпрос, чувствайки се леко уплашени да намерят почтен отговор. Но до момента в който мистерията на същинските усеща на котката евентуално ще продължи, ние знаем, че те имат своята другарска страна. Котките може да не завоюват дългогодишната купа на кучето като “най-добрият другар на индивида ” скоро. Но пък някои породи котки се приближават много близо.

Независимо дали търсите най-дружелюбната порода котки, която може да внесете в живота си, или към този момент имате прелестна котка, при която да се приберете у дома, ето някои от най-привързаните породи котки на света.

10. Котка сфинкс – обществената пеперуда

С външен тип като никой различен, котката Сфинкс въобще няма нищо срещу светлината на прожекторите. Те ще получат цялото внимание, което могат да получат, и ще ви възнаградят с щастливо мъркане и гушкане в подмяна. Те са “приказливи ” и игриви и в случай че това не е определението за най-хубав другар, ние не знаем какво е.

Отличителният им тип без четина значи, че ще усетят студ в зимен ден и даже може да изгорят през лятото. Освен това, щастливите притежатели на котки сфинкс могат да се гордеят, че имат една от най-невзискателните и другарски настроени породи котки в близост.

9. Сиамска котка – животът на купона – най-привързаните и обичливи породи котки в света

Ако търсите обществена котка, която обича положителния чат, с неспокойствие ще очаквате да прекарате време със сиамските котки. Тези котенца знаят по какъв начин да оползотворят наличието си и да се почувстват мечтани. Красиви и интелигентни, тези котки обичат доста хората.

Само имайте поради, че те не желаят да бъдат оставяни сами у дома. Сиамските котки би трябвало да бъдат със фамилията или най-малко с различен сиамски съотечественик, с цел да бъдат щастливи.

8. Шотландска Клепоуха котка – най-сладката котка

Скоттиш фолд (Scottish Fold) е най-щастлив, когато е до своите човешки стопани. Те са толкоз запалени да вземат участие във всички действия, че скоро ще започнете да подозирате, че това е единствено котка, а не човек. Силните им връзки с човешкото семейство са провокирани единствено в случай че рутината им е нарушена, което значи, че може да се наложи да се въздържате от пренареждане на мебелите прекомерно постоянно.

Тези котки идват с много неповторими странности, в които неизбежно ще се влюбите. От сгънатите уши до способността им да седят на задните си крайници. Добавете към това техния завързан темперамент, който те не ще се поколебаят да покажат на всички в фамилията. И може би преди малко сте разкрили най-дружелюбната порода котки в миналото.

7. Мейн Куун – нежният колос

Мейн куун съумява да реализира верния баланс сред това да бъде предан сателит, който очаквате от другарска порода котки, като в същото време резервира самостоятелната си линия. Въпреки огромната си физика, те не обичат нищо повече от хубавото гушкане в скута ви. Тези котки имат невероятни умения и в ловенето на мишки .

Мейн Куун е доста умна котка, тъй че дръжте кутията с играчки цялостна с доста играчки-пъзели. Нищо не е по-забавно за тези котенца повече от положителното умствено предизвикателство.

6. Екзотична късокосместа – любящата котка – най-привързаните и обичливи породи котки в света

Породата е тясно обвързвана с персийците и по тази причина заимства доста от тяхната тиха и сладка природа. Известно е, че обичат времето за игра малко повече от персийците и имат доста по-къса четина, което улеснява графика им за подкастряне. Ако търсите предан сателит, екзотичната късокосместа котка е една от най-привързаните породи котки, които можете да приветствате в живота си.

5. Шартрьо (Chartreux) – учтивата картезианска котка

Никога не са прекомерно шумни или взискателни. Щастливи са да чакат търпеливо стопанинът им да се прибере, без да унищожава мястото. Защото котките от порода Шартрьо постоянно се държат извънредно добре. Но не си мислете, че имат нищо срещу компанията – в противен случай. Тези котки са другарски настроени спътници и неотложно ще станат отдадени на своето човешко семейство. Гостите и техните домашни любимци също ще получат доста внимание от тази порода котки.

В последна сметка, те се оказват другар за цялостен живот. Техният спокоен темперамент също значи, че няма да чуете повече от безшумно мъркане, в случай че нещо се обърка, тъй че проверявайте постоянно това коте, с цел да се уверите, че се любува на живота толкоз, колкото и вие в тяхната компания.

4. Бурманска котка – любопитният тип – най-привързаните и обичливи породи котки в света

Скоро ще разберете, че перваза на прозореца е обичаното място на бурманската котка. Техният ученолюбив разум просто не може да не се взира в света на открито. Но не си мислете, че ще пренебрегват изцяло притежателите си. Има толкоз доста внимание, което можете да отделите на котката си всеки ден, като бурманите ще вземат всичко. Те ще желаят да знаят какво има във вашите шкафове, да седнат на рамото ви, до момента в който сърфирате в интернет, и да си прокарат главата сред вас и тв приемника.

Може да имате малко по-малко усамотение с бурманец в къщата си, само че те сигурно ще компенсират това с гушкане. Те са една от най-привързаните породи котки, които в миналото ще срещнете, като постоянно са подготвени да се гушкат. Освен това желаят децата да си играят непрекъснато към тях.

3. Персийска котка – най-хубавата котка за гушкане

Пухкавото коте си е просто пухкаво в котешкия свят. А когато става въпрос за пухкави котенца, персийката е една от най-популярните породи котки. Често ще ги намерите търпеливо да чакат да седнете, с цел да могат да намерят комфортното си място тъкмо в скута ви.

Не постоянно е ясно, че те към момента се интересуват от своите човешки стопани, откакто галенето завърши. Но те са толкоз спокойна и другарска порода котки, че ще могат да откраднат сърцето ви, единствено като седят безшумно и наподобяват красиво – което, съгласно притежателите им, те ще вършат постоянно.

Най-умните кучета в света – Топ 10 ранглиста

2. Рагдол – спокойната котка – най-привързаните и обичливи породи котки в света

Когато се избере такова сладко име за цяла порода котки, знайте, че ще има доста гушкане, откакто посрещнете котка Рагдол (Ragdoll) в живота си. Признати за една от най-дружелюбните породи котки, те не обичат нищо повече от това да прекарват време със притежателя си, даже в случай че това значи да ви следват в близост, когато сте прекомерно заети за гушкане.

Прекарайте няколко дни в тяхната компания и ще започнете да се чудите дали в действителност сте осиновили кученце, вместо коте. Някои притежатели одобряват съществено послушната си натура като кученце и ги учат да играят на качване или даже да идват, когато бъдат извикани. Не се съмнявате, че сте в компанията на най-привързаната порода котки, когато топката четина не може да устои да се хвърли в ръцете ви всякога, когато ги държите. Каква хубавица!

Най-сладките породи кучета като палета – Топ 10 ранглиста

1. Абисинска котка – “Живееш единствено един път ”

Абисинецът е приятелят котка, който желаете да имате и в човешка форма. Тяхната податливост да живеят пълноценно всяка минута значи, че би трябвало да повишите енергийните си равнища, с цел да подхождат на тяхната постоянно дейна персона. А каква наслада е да имате толкоз умна и другарска порода котки до себе си, безусловно. Абисинската котка ще се придържа на разстояние от притежателя си, без значение какво.

Те ще се причислят към вас в кухнята, когато готвите, кацнали на рамото ви, когато работите от у дома и се пробват да се сгушат до вас в някоя кино вечер. Няма подозрение в съзнанието на тези котенца, че вие двамата ще бъдете най-хубави другари вечно и това прави абисинката една от най-красивите породи котки, които можете да си пожелаете.

По принцип, с дребни изключения, всички котки са доста любвеобилни и привързани към своите стопани. А сигурно можем да кажем, че най-привързаната и обичлива котка на света е вашата домашна котка! На 100%.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР