Най-популярното и престижно колоездачно състезание в света Тур дьо Франс

...
Най-популярното и престижно колоездачно състезание в света Тур дьо Франс
Коментари Харесай

Заради удължаването на карантината във Франция отлагат Тур дьо Франс

Най-популярното и влиятелно колоездачно съревнование в света Тур дьо Франс ще бъде отсрочено от уредниците, откакто през вчерашния ден президентът на Франция Еманюел Макрон разгласи удължение на карантината в страната поради рецесията с ковид. Макрон разгласи, че страната ще остане под карантина до 11 май, само че възбраната за осъществяване на всеобщи събития ще остане най-малко доникъде на юли.

Тазгодишното издание на Обиколката на Франция трябваше да стартира на 27 юни в Ница и да приключи на 19 юни в Париж, само че това към този момент няма по какъв начин да се случи. Организаторите на конкуренцията към момента са решени то да се организира, като сега разискват нови дати. Миналата седмица локалните медии оповестиха, че Тур дьо Франс ще бъде отсрочен за интервала 25 юли - 16 август. Възможно е обаче уредниците да потърсят място в програмата в края на лятото, с цел да са сигурни, COVID-19 няма още веднъж да провали проектите им.

Джиро д'Италия, което трябваше да се организира от 9 до 31 май, към този момент бе отсрочено, само че без да се насрочва нова дата, до момента в който уредниците на третото огромно съревнование през сезона - Ла Вуелта а Еспаня, към момента държат да го проведат по график от 14 август до 6 септември. Към момента наподобява по-вероятно Тур дьо Франс да бъде плануван за втората половина на септември и началото на октомври.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР