Най-необичайната, нестандартна, пъстра и весела класна стая вече се намира

...
Най-необичайната, нестандартна, пъстра и весела класна стая вече се намира
Коментари Харесай

Уроци по история сред Чудесата на Бургас

Най-необичайната, ексцентрична, пъстра и радостна класна стая към този момент се намира измежду парка в Бургаските минерални бани. Нейни основатели са учениците и преподавателите от новаторско СУ „ Константин Петканов “.

През пролетта те „ осиновиха “ дребен терен в парка и от този момент до през днешния ден непрестанно го облагородяват и изпълват с нов смисъл. Класната стая е „ отворена “ непрекъснато за занимания измежду природата, а първият урок в нея изнесоха учениците от пети и шести клас. Децата показаха по забавен и атрактивен метод всичко това, което вследствие на едномесечни проучвания, бяха научили за Минералните бани и за античните извори, познати под името Акве Калиде, написа Флагман..

Учениците бяха разграничени на разнообразни проучвателен екипи, а изследванията им бяха свързани с четири тематики: „ Историята на Минералните бани от дълбоката античност до наши дни “; „ Богатството и многообразието на флората и фауната в парка “; „ Възстановяването на парка и превръщането му в зона за отдих “, „ Събиране на мемоари на хора, които са посещавали парка и баните преди години “.

Учениците избраха мистичния Еньовден, с цел да показват в класната стая навън събраната информация.



Преди „ образователния час “ гостите бяха поканени да преминат през хубав венец за здраве и шанс, а след това бяха настанени върху спонтанните чинове, за изработката на които бяха употребявани остарели, придобили напълно нова роля. Освен с богатите си познания за историята на тази красива част от Бургас децата за следващ път блеснаха с нова самодейност, която си слага за цел да включи колкото се може повече гости на парка.

На мястото на „ класната стая “ навън беше сложена стилна пощенска кутия под дърветата. Чрез нея всеки посетител получава покана да опише своя спомен, прекарване или усещания, а по-късно да го сложи в кутията. Всички истории ще бъдат събрани, систематизирани, обработени от учениците и след време ще бъдат издадени в дребна електронна книга. „ Историята не просто се случва, а тя би трябвало да бъде градена съществено и с старания “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР