Най-мощният в света универсален атомен ледоразбивач Арктика (от проекта 22220)

...
Най-мощният в света универсален атомен ледоразбивач Арктика (от проекта 22220)
Коментари Харесай

Русия въведе в експлоатация най-мощния ледоразбивач в света

Най-мощният в света повсеместен атомен ледоразбивач " Арктика " (от плана 22220) публично бе въведен в състава на съветския атомен флот през днешния ден, в наличието на премиера Михаил Мишустин. Генералните директори на  " Атомфлот " - Мустафа Кашка, и на " Балтийский завод " - Алексей Кадилов, подписаха акта по приемо-предаване. След това на кораба бе повдигнат флагът на Русия

Атомните ледоразбивачи от плана 22220 са най-мощните и огромни в света и би трябвало да обезпечат водачеството на Русия в Арктика, се споделя в известието. Те могат да преведат колона от плавателни съдове, разбивайки ледена завивка с дебелина до 3 метра.



" Арктика " е дълъг 173.3 метра, необятен 34 и има водоизместимост 33 500 тона. Миналата седмица, след извършените тествания, той дойде в пристанището си по регистрация - Мурманск. За три седмици проби ледоразбивачът е минал 4800 морски благи. По време на инспекциите на системите и оборудването в ледови условия той е достигнал географската точка на Северния полюс, се споделя още в известието за въвеждането на " Арктика " в употреба.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР