Най-много превишения на нормата за фини прахови частици в София

...
Най-много превишения на нормата за фини прахови частици в София
Коментари Харесай

В Дружба дишат най-мръсния въздух в цяла София

Най-много превишения на нормата за фини прахови частици в София са регистрирани в измервателната станция в ж. к. " Дружба ". Това оповестиха от Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС). Превишения не са засичани само на Копитото.
На територията на Столична община има 6 автоматизирани измервателни станции (АИС) за надзор на качеството на атмосферния въздух - в ж.к. „ Дружба “, „ Надежда “, „ Младост “, „ Хиподрума “, „ Павлово “ и Копитото.
От Изпълнителна агенция по околна среда прецизират, че превишаването на нормата за фини прахови частици има сезонен темперамент - в резултат на превозът и битовите изгаряния в семействата през студените месеци, в комбиниране с неподходящи метеорологични условия като мъгла, безветрие и температурна инверсия, равнищата на фини прахови частици се повишават и неведнъж нормата е превишена. Заради това с намаление на температурата на въздуха през идните есенни и зимни месеци се чака да се покачват равнищата на фини прахови частици в столицата до 10µm, съобщи Фокус.
През последните 3 дни в София не се регистрирани превишения на нормите за качеството на атмосферния въздух по всички следени атмосферни замърсители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР