Най-малко трима палестински екстремисти бяха убити при престрелка с израелски

...
Най-малко трима палестински екстремисти бяха убити при престрелка с израелски
Коментари Харесай

Израел ликвидира трима палестинци на Западния бряг

Най-малко трима палестински екстремисти бяха убити при престрелка с израелски бойци в четвъртък, част от вълната от израелски арести в окупирания Западен бряг, предава Асошиейтед Прес.

Израелските сили за сигурност оповестиха, че са нападнали село Джаба в северната част на Западния бряг, за да арестуват обвинени, търсени за набези против израелски бойци в региона. Търсените палестински бойци са разкрили огън по израелските бойци, които са отвърнали на стрелбата и са умъртвили трима души, всички, съгласно Израел, свързани с въоръжената формация " Палестински ислямски джихад ", сподели полицията.

Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че трима палестинци са починали от израелски огън по време на военната интервенция. Здравните управляващи на Западния бряг обявиха, че четвърти мъж е приет в болница с огнестрелна рана в главата в устойчиво положение.

Въоръжената група " Джаба ", новосъздадена милиция от разочаровани млади палестинци, които хванаха оръжие против израелската окупация, съобщи, че е разкрила огън и е хвърлила взривни устройства по израелските сили. В изказването се споделя, че израелските войски са умъртвили технния пълководец, някогашен затворникю. Освен това се твърди, че въоръжени лица са свалили израелски дрон по време на конфликтите с армията. Израелската войска удостовери, че дрон е бил свален и съобщи, че проверява случая.

Тази година бе белязана от ескалиране на насилието в Западния бряг, като израелските военни акции се трансфораха в постоянни продължителни престрелки с въоръжени палестинци.

По-рано през седмицата най-малко шестима палестинци бяха убити при израелска офанзива в бежанския лагер Дженин. Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че 14-годишният Уалид Насър е умрял в четвъртък от рани, получени при нападението във вторник.

Най-малко 74 палестинци, към половината от които бойци, са починали при акциите на Израел на Западния бряг от началото на годината. През същото време 14 души, всички до един цивилни, бяха убити при палестински набези против израелци.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР