Най-малко петима души са загинали след нападение в понеделник вечер

...
Най-малко петима души са загинали след нападение в понеделник вечер
Коментари Харесай

Поне петима загинали след нападение над протестиращи в суданската столица

Най-малко петима души са починали след нахлуване в понеделник вечер против седящата стачка на опозицията в центъра на суданската столица Хартум, заяви ТАСС, като се базира на телевизионния канал Ал Джазира, който цитира централния комитет на лекарите в страната.

Според информацията един от починалите е военнослужещ, а останалите - стачкуващи.
 
Sudan'ın Başkenti Hartum'daki protesto gösterilerine güvenlik güçleri sert müdahalede bulundu. En az 2 kişi hayatını kaybetti, onlarca yaralı var.
Çatışmalar devam ediyor.

Halk, askeri geçiş konseyinin yönetimi, sivil yönetime devretmesini istiyor.
— Diplomatik Strateji (@diplomatik_stj)
В понеделник вечер въоръжени лица са нападнали участниците в седящата стачка пред щаба на основното командване на въоръжените сили. Според очевидци нападателите са били облечени в униформи на специфичните елементи и на сътрудници на силовите структури. Представители на алианса " За независимост и промени " упрекнаха за нападението последователи на сваления президент Омар ал Башир, които " по този метод се пробват да разпространят безпорядък и да дестабилизират ситуацията ".

По-рано ръководещият временен боен съвет удостовери, че при нападението е умрял един офицер от въоръжените сили на страната , а трима бойци са били ранени. Военният съвет заяви още, че при нападението са потърпевши доста участници в стачката. Според военните тези, които стоят зад това действие, " се пробват да попречат на разговора с опозицията ". Военният съвет твърди, че ще продължи да пази протестиращите и да работи с опозицията за " усмиряване на обстановката ".
 
'ın başkenti Hartum'da, güvenlik güçleri göstericilere sert müdahale ediyor. Görüntüler bana Hüsnü Mübarek'in develi baltacılarının Tahrir Meydanı'na girişini hatırlattı.
— İsmail Çoktan
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР