Александра Начева стана седмият български атлет с покрит норматив за

...
Александра Начева стана седмият български атлет с покрит норматив за
Коментари Харесай

Пловдивчанката Алекс Начева с медал от Балканиадата и норматив за Европейското

Александра Начева стана седмият български спортист с затрупан норматив за присъединяване на Европейското състезание в Рим от 7 до 12 юни. 22-годишната пловдивчанка направи най-силното съревнование в кариерата си и с персонален връх от 14.23 м (0.0 м/сек) заслужи сребърния орден на Балканиадата в Измир. До момента персоналното достижение на възпитаничката на Стойко Цонов беше 14.18 м от международната купа за девойки под 20 година от 2018 година
Прочетете още
В последните няколко години Начева страдаше от доста травми и претърпя няколко интервенции, само че от началото на този сезон се завърна към резултатите над 14 метра. По-рано през май тя завоюва шампионат “Пловдив ” с 14.01 м.

Така България ще има две представителки в тройния скок при дамите на континенталния конгрес в италианската столица, откакто по-рано през сезона и Габриела Петрова си подсигурява присъединяване. Другите с квоти за присъединяване в Рим досега са Божидар Саръбоюков (скок дължина), Пламена Миткова (скок дължина), Мирела Демирева (скок височина), Тихомир Иванов (скок височина) и Ясна Петрова (10 000 м).

Във втория ден на Балканиадата в Измир още няколко спортисти ще нападат квоти за Европейското състезание при започване на идващия месец.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР