Най-малко двама души загинаха днес, след като неизвестни въоръжени мъже

...
Най-малко двама души загинаха днес, след като неизвестни въоръжени мъже
Коментари Харесай

Стреляха по автобуси на талибаните

Най-малко двама души починаха през днешния ден, откакто незнайни въоръжени мъже нападнаха в западния афганистански град Херат два пътнически рейса, употребявани от ръководеното от талибаните министерство на защитата, заяви ДПА, съобщи Българска телеграфна агенция.

Двадесет души бяха ранени при нападенията. Автобусите са превозвали чиновници на талибанския 207-и боен корпус Ал-Фарук. Говорителят на министерството Енаятула Кваразми удостовери новината пред ДПА. Първоначално имаше спорни данни по отношение на броя на офанзивите и жертвите. Някои локални медии оповестиха, че четири рейса са били атакувани в разнообразни елементи на града и броят на починалите е стигнал 18 души, само че чиновниците по сигурността в провинцията потвърдиха единствено едно нахлуване. Източници от болничното заведение споделиха, че нямат право да приказват по отношение на броя на нападенията и жертвите.

Местен чиновник от сферата на сигурността в Херат сподели за ДПА, че трима мъже, които са се возили в авторикша, са почнали да стрелят по рейс, пренасящ цивилни чиновници на военните сили. Мъжете са употребявали оръжия AK-47. Шофьорът на рикшата е бил погубен от силите за сигурност, само че двама нападатели са съумели да избягат, добави служителят. Снимка от мястото на нападението беше оповестена от локалните управляващи. На нея се виждат съществени вреди по транспортното средство. Засега не е поета отговорност за нападението незабавно. В Афганистан работят както бойците на Ислямска страна, по този начин и редица антиталибански въоръжени съпротивителни групировки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР