Най-малките еколози“ на Айтос – първокласниците от СУ Никола Й.Вапцаров“

...
Най-малките еколози“ на Айтос – първокласниците от СУ Никола Й.Вапцаров“
Коментари Харесай

Айтос вече е с голямо сърце

Най-малките „ еколози “ на Айтос – първокласниците от СУ „ Никола Й.Вапцаров “ дадоха начало на самодейността „ Голямото сърце “ в града. Металната структура, ситуирана на площада до Общината, бе публично открита от народния представител от ГЕРБ Ивелина Василева и кметът Васил Едрев.

„ Доброто не може да бъде спряно и от неприятното време, то ни сплотява и ни събра през днешния ден в Айтос. Поздравления за община Айтос, че прегърна концепцията. Инициативата бе стартирана още през януари от Клуб „ България за младите “ и се разпростра към този момент в 18 града в цялата страна. Важно е да насочим и вниманието на жителите към пластмасата и методите за преработването й. С идеята за събиране на капачки, тя няма да бъде изхвърлена като излишен боклук “, показа Василева, която е и ръководител на парламентарната комисия по околна среда и водите.

Каузата, която ще бъде подкрепена от община Айтос по образец на други обитаеми места в региона, където бяха открити сходни структури, е закупуването на реанимобил с съоръжение за бебета.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР