Най-малката планинска община в България – Трекляно, остава без джипи

...
Най-малката планинска община в България – Трекляно, остава без джипи
Коментари Харесай

Община остана без нито един личен лекар

Най-малката планинска община в България – Трекляно, остава без джипи към този момент месеци. Единственият доктор, който е работил там, умрял предходната година и досега няма интерес от лекари да заемат свободната процедура, оповестяват от struma.bg.

Въпросът за липса на здравна помощ в дребната община бе подложен на министъра на опазването на здравето проф. Асена Сербезова от аления народен представител от Кюстендилски многомандатен изборен регион Бойко Клечков. Здравният министър уточни, че от 15 юни, когато е умрял единственият доктор в Трекляно, няма искащи да работят там. Няма интерес макар спомагателните 845 лева, които НЗОК предлага на работещите в неподходящи условия. Населението на община Трекляно е 768 души и 96 от тях не са си избрали персонален доктор.
В изискванията на Ковид епидемията този въпрос е още по-сериозен и с цел да се реши, би трябвало положително взаимоотношение сред всички институции, в това число интензивност от страна на общините, съобщи по време на блиц контрола в Народно събрание здравният министър

Депутатът Бойко Клечков сложи в Народното събрание и въпроса за това обезпечено ли е финансиране за създаване на Център за незабавна помощ в Бобов дол по програмата „ Региони в растеж” и за какво се бави.

„ През март предходната година е подписан контракт за строителство на стойност 248 000 лева и финансирането е обезпечено. Фирмата не е почнала работа поради увеличените цени на строителните материали”, отговори проф. Сербезова.

Още преди пет години община Бобов дол отреди терен на повърхност от 2 декара. Строежът би трябвало да завърши до 2 години, само че евентуално ще бъде разгласен нов търг, а срокът на поръчката ще бъде продължен и ще се направи ново индексиране на цените.

Спешното в Бобов дол се обитава в постройката на закритата преди 10 години общинска болница. Синдик продаде пространствата на предприемач от Перник, на който общината към този момент заплаща наем, с цел да може миньорският град да има денонощна Спешна помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР