Най-красивата страна на футбола винаги ще си бъдат головете, но

...
Най-красивата страна на футбола винаги ще си бъдат головете, но
Коментари Харесай

Адама Траоре е №1 в света, но кои са майсторите на дрибъла в България?

Най-красивата страна на футбола постоянно ще си бъдат головете, само че надиграването един на един сред играчите е това, което ни кара най-често да ахваме от трибуните или пред телевизионните екрани. InStat и CIES са компилирали ранглиста за най-дорбите дрибльори в актуалния футбол, базирайки се на данните от топ 33-те шампионата в света от началото на сезон 2021/22. Ето и какво научихме.

На първо място напълно предстоящо е една от звездите на британския Уувърхамптън - Адама Траоре. Испанецът е прочут по света точно с умеенето си да надбягва противниците с топка в крайници. Невероятната му физика го трансформира в призрачен сън за всеки средностатистически защитник, а в допълнението той разкрива в едно изявление, че маже ръцете си с бебешко олио, с цел да не може съперниците да употребяват нечестни способи, пробвайки се да го спрат. Индексът му на успеваемост е 11,24, което в превод значи, че той приключва сполучливо подобен брой дрибли на всеки 100 минути. Що се отнася да процентната му успеваемост, Траоре не е преди всичко, въпреки и да печели този вид надигравания в 78,9% от случаите.

Лидер в процентното съответствие е израелецът Манор Соломон от Шахтьор Донецк с цели 80,6 на 100. Той също намира място в топ 5 в комплексния индикатор с показател от 8,09.

Рафаел Леао от Милан бележи осезателен напредък от началото на сезона с тима си. Той е една от най-постоянните закани по крилото. Португалецът надиграва противниците в 67,5% от случаите, а показателят е 7,10. Именно той е №1 в италианската Серия А.

Във френската Лига 1 може и да играят Неймар, Лионел Меси и Килиан Мбапе, само че нито един от тях не е първи в класацията за шампионата, въпреки бразилецът да е близо (6,28). Ганаецът Камалдин Сулемана е пред него с показател от 6,44.

В немската Първа Бундеслига пък имаме човек, който не се подвизава в нападението, а тича по левия бек. Сигурно към този момент се досещате, че става дума за канадеца Алфонсо Дейвис от Байерн Мюнхен. Младокът съумява да надиграе съперниците в 65,6% от случаите, а показателят му на всеки 100 минути е 6,14.

Човек би предположил, че сходна ранглиста би била непокътната най-много за играчи от испанската Примера Дивизион, само че футболът толкоз се е трансформирал през годините, че представителите на шампионата са много по-малко от нормалното. Първи в конкуренцията е Винисиус Жуниор от Реал Мадрид. Бразилецът се трансформира в един от водачите на „ кралския клуб “ с всички свои офанзивни индикатори. Що се отнася до дрибъла, той има показател от 5,26, а успеваемостта му е тъкмо 50/50.

Къде в цялата тази ранглиста се намират играчите от родната Първа Лига? Оказва се, че няколко души изпъкват осезаемо, без значение, че не съставляват някого от обичайните грандове. Кеелан Лебон от състава на Берое е най-хубавият дрибльор у нас от старта на сезона. Френското крило има по-висок показател даже от Дейвис, като е единствено на 0,03 точки от рейтинг 7.00. Той регистрира и успеваемост от 67,6%. Най-добра преценка на силите пък показва Леандро Ливраменто от Черно море (73,5%).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР