Омразата на думи рано или късно се превръща в омраза

...
Омразата на думи рано или късно се превръща в омраза
Коментари Харесай

Възрастен българин с бяла коса, на Цветница, напада българин, само защото има друг светоглед от неговия...

" Омразата на думи рано или късно се трансформира в ненавист на каузи.

Неделя обед, слънчево, Цветница - прекрасен ден и прелестен български празник. Но не и в случай че си изтъкан от ненавист. "

Така стартира разказът на някогашния общински консултант Иво Божков ( " Демократична България " ) за това по какъв начин през днешния ден, от нищото, е бил физически атакуван на улицата от " възрастен българин с бяла коса ", който той в началото не разпознава, само че бил в компанията на националиста Боян Расате.

Въпросният мъж, който блъснал Божков в корема с връзка ключове в юмрука му, е Мирослав Паскалев - Зорец - лице, за последно в обединението на Българска социалистическа партия за общинските избори, известно като безжалостен съперник на Истанбулската конвенция и прочие

Нападението, по описа на Божков, е гарнирано с богата доза псувни.

Бившият консултант, деятел на ДСБ и влогър е записал случая с телефона си. Видимо от оповестената от него фотография във фейсбук, Зорец държи връзка с ключове в ръка.

" Извиках полиция и дадох показания. Сега търся записи от камерите в региона ", показва Иво Божков.

Ето целия му роман:

Омразата на думи рано или късно се трансформира в ненавист на каузи.

Неделя обед, слънчево, Цветница - прекрасен ден и прелестен български празник. Но не и в случай че си изтъкан от ненавист.

Слагам багаж в колата и се връщам за още. На отсрещния тротоар слушам " Глей го пе***** с каква пед**** кола ". Не обръщам внимание, тъй като не ми се занимава.

Продължава се: " Скоро, скоро всички като вас ще ви ши**** по улицата ". Тук към този момент се обръщам и виждам, че думите се изричат от мъж с бяла коса, който върви и ме гледа. До него върви човек, който незабавно различавам като Боян Расате, а той самият не знам по какъв начин се споделя, само че знам, че е някакъв прочут и се сещам, че съм го виждал на една фотография, на която държи на раменете си дете, което носи табела " Върнете дъгата на децата, пе * "

На " Скоро всички като вас ще ви ши**** по улицата " към този момент отговорих: " Какъв ви е казуса? "

Въпросният белокос единствено това чакаше. Слезе от тротоара, пресече улицата и се прилепи безусловно на 5 см от мен. Тъй като не е някакъв анонимник, виждам че ме предизвика да го блъсна или по най-малкия метод докосна, с цел да ми отвърне. Естествено не го върша, при което ме удря с лявата си ръка в корема под ребрата. В този миг не разбрах, само че по-късно открих, че в тази ръка той държи ключовете си от колата. Установих го, тъй като той самият се беше порязал до палеца на лявата ръка, а аз се оказах с одрана кожа на корема там където ме удари с пестник.

След удара в корема, незабавно извадих телефона си и почнах да протоколирам. Секунда по-късно ме ритна, под коляното, което се вижда и в записа.

В този миг по тротоара минаваха няколко дами, който станаха очевидци на тази грозна сцена. Догоних ги с телефона, с цел да попитам на записа дали са били очевидци на случката. Потвърдиха и ми пожелаха радостен празник и здраве.

Върнах се още веднъж до мястото и 10 минути питах въпросния видимо 60+ човек за какво ме атакува физически. Очевидно знаеше доста добре кой съм, тъй като загатна, че съм търсил провокация за предаването ми, което нямало рейтинг...

Първите му думи пред телефона ми бяха, че е националист, а през целия диалог говореше за соросоиди, за непознати сътрудници, за ППДБ, които ограбили България за две години и цялата политическа хибридна агитация, която се лее в интернет на воля.

Извиках полиция и дадох показания. Сега търся записи от камерите в региона на случката.

И по този начин, възрастен българин с бяла коса, на Цветница в неделя атакува българин единствено тъй като има различен мироглед от неговия и му се заканва, че скоро това ще вършат  по улиците с тези като мен.

Както мнозина са забелязали, спрял съм да разясня политиката у нас, тъй като като всеки естествен българин съм погнусен от надмощието, което мутрите потвърдиха, че не престават да имат над цялата страна.

Само че това, което идва е по-страшно от това, може да се окаже, по-лошо от това, което е било до в този момент.

Началото на Втората международна война не е 1945-та, а е 20 години по-рано през 1920-та, когато е учредена националсоциалистическата работническа партия. Правя това историческо увещание, тъй като вратите към пъкъла не се отварят за един ден, а незабележимо се открехват от време на време в продължение на две десетилетия преди да ни засегне до един.

Дори когато не искаш да се занимаваш с политика, политиката рано или късно се занимава с теб, уви.


Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР