Световният номер 3 Карлос Алкарас продължи към третия кръг на

...
Световният номер 3 Карлос Алкарас продължи към третия кръг на
Коментари Харесай

Карлос Алкарас, Андрей Рубльов и Хуберт Хуркач крачат смело към осминафиналите на тенис турнира в Мадрид, Холгер Руне отпадна

Световният номер 3 Карлос Алкарас продължи към третия кръг на тенис шампионата от сериите Мастърс в Мадрид с награден фонд 7 877 020 евро след триумф над бразилеца Тиаго Сейбот Уайлд с 6:3, 6:3.

Любимецът на домакините Алкарас направи два пробива в първия сет, с цел да затвори частта с 6:3.

Втората част испанецът, който е подложен под номер 2 в схемата на шампионата, стартира още по-убедително, като поведе с 5:0. Сейбот Уайлд обаче съумя да върне един пробив и да завоюва три поредни гейма, преди Алкарас въпреки всичко да затвори мача за час и 17 минути игра.

V A M S | |
— #MMOPEN (@MutuaMadridOpen)

На осминафиналите Карлос Алкарас ще срещне намиращия се в отлична форма немец Ян-Ленард Щруф, спечелил шампионата в Щутгарт, който надигра французина Юго Юмбер със 7:5, 6:4 за час и 38 минути на корта.

Поставеният под номер 7 в схемата на шампионата руснак Андрей Рубльов мъчно победи представителя на домакините Алехандро Давидович Фокина със 7:6 (10), 6:4.

Двамата играха на корта повече от два часа, а испанецът Давидович Фокина пропусна 5 сетбола в първата част, преди Рубльов въпреки всичко да завоюва, с помощта на по-здрави нерви.



Във втората част двамата си размениха по един пробив, само че по-късно Рубльов още един път взе подаването на противника и реализира крайната победа.

На осминафиналите той ще се изправи против нидерландеца Талон Грийкспор, който изненадващо се наложи над 11-ия подложен Холгер Руне от Дания с 6:4, 4:6, 6:3 за два часа и 15 минути игра.

So Tallon-ted

Powerful performance from as he takes down Rune 6-4 4-6 6-3 to advance to the round 16 at
— ATP Tour (@atptour)

Напред продължи и полякът Хуберт Хуркач, който победи германеца Даниел Алтмайер с 6:4, 7:6 (2).

На осминафиналите противник на Хурчак ще бъде най-хубавият американец Тайлър Фриц, който се наложи елементарно над аржентинеца Себастиан Баес с 6:2, 6:3 за малко повече от час на аления корт.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР