Най-използваните и често срещани малини днес са червени на цвят.

...
Най-използваните и често срещани малини днес са червени на цвят.
Коментари Харесай

Непознатите малини-албиноси

Най-използваните и постоянно срещани малини през днешния ден са червени на цвят. Не бива обаче да оставате с неверното усещане, че това е единственият вид малини. Официално разказани към този момент са към 200 типа в разнообразни нюанси на цветовата гама.

Изключително забавни обаче се оказват тези, които от една страна не притеглят с цвят, а от друга точно това ги прави доста по-екзотични и забавни. Малините-албиноси са семпли и много изчистени като визия и по тази причина тяхната приложимост в кулинарията от ден на ден се разраства.

Като вкусови качества или степен на полза и наличие на витамини, те са безусловно същите като и останалите малини, само че обстоятелството, че се намират по-рядко и са относително недостъпни, кара изтънчените кулинари да декорират най-фините си шедьоври с тях.

В множеството случай те биват употребявани за сладки творби на кулинарното изкуство като ванилови кремове или такива въз основата на шампанско.

 Сангрия

В разгара на горещото лято можете прелестно да изненадате гостите си в случай че употребявате бели или жълти малини в композиция с лимони, газирана напитка и бяло вино под формата на известната охлаждаща лятна напитка сангрия.

Малините-албиноси се срещат през всички сезони с изключение на зимата, само че интензивно стартират да дават плод след късна пролет. Дори и да не сте най-големия обожател на малини, цъфтящият съвсем през цялата година шубрак се оказва много прелъстителен даже като декоративно растение на двора.

Тъй като мъчно ще ги намерите на пазара, в случай че имате имате двор и малко свободно местенце там, би трябвало да знаете, че малините- албиноси не са изключително претенциозни растения.

Единственото, което би трябвало да съобразите е обстоятелството, че те порастват под формата на шубрак и по тази причина би трябвало да им запазите малко свободно повече място.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР