Най-голямото предизвикателство за световната икономика идва от войната в Украйна,

...
Най-голямото предизвикателство за световната икономика идва от войната в Украйна,
Коментари Харесай

Вашингтон: Войната в Украйна е най-голямото предизвикателство за световната икономика

Най-голямото предизвикателство за международната стопанска система идва от войната в Украйна, съобщи през днешния ден преди министерската среща на Г-20 в Индонезия финансовата министърка на Съединени американски щати Джанет Йелън, представена от Франс прес. По думите ѝ интернационалната общественост би трябвало да има ясна визия за икономическите и филантропични последствия, сподели тя на конференция на индонезийския остров Бали.

Според Йелън Русия би трябвало да бъде държавна виновна за войната и трагичното ѝ въздействие върху цените на електрическата енергия и все по-голямата продоволствена неустановеност. Високопоставени представители на Русия нямат място на срещата на Г-20 поради верижните последствия от дейностите ѝ в Украйна, акцентира тя, представена от Ройтерс.

Йелън съобщи още, че ще продължи да упорства за таван върху цените на съветския нефт, който ще помогне за понижаване на цените на електрическата енергия и ще поддържа международните петролни потоци, откакто английските и американските наказания върху превозването на съветски нефт влязат в действие в края на годината. Тя се надява Китай и Индия да осъзнаят, че е в техен интерес да вземат участие в сходна самодейност.

Финансовата министърка на Съединени американски щати съобщи също, че Китай е доста значим заемодател на Шри Ланка и ще е в интерес и на двете страни, в случай че Пекин взе участие в преструктурирането на дълга на Коломбо. Йелън означи, че ще изиска други членки на Г-20 да окажат напън върху Китай за по-голямо подпомагане в от дълго време блокираните старания за преструктуриране на дългa на страни Шри Ланка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР