Най-големият в Турция фестивал на ентусиастите на къмпингуването с каравани

...
Най-големият в Турция фестивал на ентусиастите на къмпингуването с каравани
Коментари Харесай

В Турция ще се проведе фестивал на караваните този уикенд

Най-големият в Турция фестивал на запалянковците на къмпингуването с каравани ще се организира през този уикенд в истанбулския регион Кильос на черноморския бряг, заяви „ Хюриет дейли нюз “.

Очаква се на фестивала сред 13 и 15 май да се съберат стотици притежатели на каравани, фенове на спортове навън и на природата на особено отредения за задачата терен от 40 хектара.

По време на тридневното събитие ще бъдат проведени няколко работилници, пешеходни направления и състезания.

Пандемията от ковид докара до скок от 30 % в продажбите на каравани в Турция. В момента в страната са регистрирани към 5000 каравани.

„ Както всичко останало, пандемията промени и нашето мислене във връзка с пътуванията и ваканцията “, сподели неотдавна пред в. „ Милийет “ Мелих Услу, създател на книгата „ Анадола с кола “.

Туризмът с каравана обаче не е нов за Турция. Турското общество за къмпинг и каравани съществува от 1966 година, в страната работи и федерация в региона на този тип туризъм, която включва 9 асоциации.

Според Услу купувачи на каравани в последно време са най-вече квалифицирани експерти на възраст сред 25 и 40 години. Той добавя, че Турция може да се трансформира в център на караванния туризъм в Европа.

Къмпингите в региона на Истанбул са се трансформирали в нов тренд и хората всеобщо посещават отредените места в регионите Шиле, Чаталджа и Саръйер.

Седмичният наем за каравана е към 14 хиляди лири (945 долара).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР