Най-големият, най-дълбокият, най-опасният: има безброй басейни на този свят, но

...
Най-големият, най-дълбокият, най-опасният: има безброй басейни на този свят, но
Коментари Харесай

Най-големият, най-дълбокият, най-опасният: Басейни на суперлативите

Най-големият, най-дълбокият, най-опасният: има безчет басейни на този свят, само че няколко са доста специфични и се открояват от останалите.

Те са подробно планувани от архитекти или образувани от природата в продължение на епохи, само че всички имат едно общо нещо - доста хора обичат да се забавляват в тях.

Първият „ плаващ “ небесен басейн в света
View this post on Instagram
A post shared by Gerard - #gerardnus (@gerardnus)

През май в Лондон се открива по този начин нареченият Sky Pool - 25-метров, транспарантен басейн, който се простира сред десетите етажи на две високи жилищни здания в югозападната част на мегаполиса. Според CNN това е „ най-голямата свободно плаваща акрилна конструкция в света ".

Sky Pool е част от нова постройка и парк комплекс наоколо до южния бряг на Темза, който включва питейни заведения, заведения за хранене и магазини. Районът е планиран от архитектурно студио EcoWorld Ballymore.

От басейна къпещите се могат да се насладят на панорама към хоризонта на Лондон, в това число Лондонското око и Уестминстърското абатство. Но…. достъпът до него е единствено за жителите на жилищния комплекс.

Най-високият инфинити басейн в света
View this post on Instagram
A post shared by Address Beach Resort (@addressbeachresort)

Всеки, който би желал да знае какво е чувството да плуваш на високо, би трябвало да посети Adress Beach Resort в Дубай. На височина от 293.90 метра има инфинити басейн, който неотдавна влезе в Книгата на върховете на Гинес. Досега Infinity Pool, ситуиран на 191 метра височина на покрива на хотел Marina Bay Sands в Сингапур, носеше купата „ най-голям басейн в света “.

Най-големият басейн в света
View this post on Instagram
A post shared by Anthony Quigley (@anthonyquigley)

Най-големият басейн в света е в Чили. Курортът Сан Алфонсо дел Мар има басейн, който би могъл да се смята за малко море: с дължина повече от километър и дълбочина до 3.5 метра. Фактът е, че тук плуват даже дребни лодки. А в случай че желаете да се научите да карате уиндсърф, само че се страхувате от акули, басейнът е идеалното място.

Басейнът с най-вече етажи

Хотел Grand Wailea освен има репутацията на един от най-красивите в Хавай. Wailea Canyon Activity Pool се простира на шест етажа. Общо деветте басейна са свързани с река и имат какво да предложат, изключително за водните авантюристи: има многочислени пещери, водопади, лиани и пързалки. И тук идва и първият в света асансьор за басейн, в който посетителите могат да се придвижват от етаж на етаж.

Най-дълбокият басейн в света
View this post on Instagram
A post shared by Deepspot (@deepspotpoland)

Deepspot в Полша несъмнено е един от превъзходните басейни. Дълбок е 45.5 метра и е открит в Mszczonow, на 50 километра от Варшава.

Най-опасният басейн в света

Непосредствено пред водопад в Замбия можете да влезете във водите на басейна относително безвредно през сухия сезон от септември до декември. Но даже тогава бъдете деликатни. Защото дълбочината му внезапно се усилва до 110 метра. Туристите би трябвало да идват тук единствено с екскурзовод, с цел да избегнат инцидентно стъпване във водата на неверното място.

Най-трудно откриваемият басейн в света

В кратера Homestead в Юта можете да плувате в пещера с дълбочина шестнайсет метра. Естественият басейн се е образувал преди повече от 10 000 години посредством размразяване на лед и в този момент се е трансформирал в дребна пещера, която притегля гости от цялостен ​​свят. В средата на басейна има огромна дупка, която изпълва пещерата със слънчева светлина.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР