Росица Кирова, която изпълнява функциите на сваления председател на парламента

...
Росица Кирова, която изпълнява функциите на сваления председател на парламента
Коментари Харесай

По искане на ПП-ДБ: Росица Кирова свиква утре извънредно заседание на Народното събрание

Росица Кирова, която извършва функционалностите на сваления ръководител на Народното събрание Росен Желязков, ще свика изключително пленарно съвещание , в случай че " Продължаваме промяната - Демократична България " не отдръпна желае си. Това заяви " Дневник ".

Тази заран обединението внесе в Народното събрание искане с 50 подписа за изключително съвещание на следващия ден (15 май) с две точки - чуване на служебния министър председател Димитър Главчев и приемане на решение, с което членовете на Министерски съвет в Надзорния съвет на Националния застрахователен институт да бъдат задължени да поддържат осъвременяването на пенсиите с 11%.

По-рано през днешния ден дефинитивно бе решено, че пенсиите ще се актуализират с 11%, заради което Росица Кирова е на мнение, че предлагането на обединяването безсмислено и го прикани да отдръпна желае си, каквато опция има. Тя добави, че в противоположен случай е задължена по закон да свика изключително съвещание в 7-дневен период.

" Апелирам за малко повече разсъдък и да не се злоупотребява толкоз доста с опцията, която имат сега народните представители ", сподели Кирова. По думите ѝ изключително съвещание сега би било " безпределно неловко ", защото тече предизборна акция.

Представители на " Продължаваме промяната - Демократична България " споделиха, че няма да се откажат от настояването си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР