Най-добрата кандидатура за еврокомисар, който да довърши мандата на Мария

...
Най-добрата кандидатура за еврокомисар, който да довърши мандата на Мария
Коментари Харесай

Кой трябва да е еврокомисар? Политолог посочи името

„ Най-добрата кандидатура за еврокомисар, който да довърши мандата на Мария Габриел, е на Екатерина Захариева. С номинацията на Мария Габриел за министър председател Бойко Борисов удари „ Продължаваме Промяната ” в земята ". Това съобщи социологът и политолог Румяна Коларова в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS.

Относно последните събития в политическия живот, Коларова счита, че фокусът на всички би трябвало да бъде върху институционалната промяна, върху това, което може да бъде реализирано посредством промяната както на закона, по този начин и на самите органи – Висш съдебен съвет, Инспекторат към Висш съдебен съвет, които би трябвало да бъдат конституирани още веднъж.
-->
„ Случващото се не основава заблуда, че има промяна в правосъдната система. То демонстрира, че цялата акция за оставката на основния прокурор няма нищо общо с промяната в правосъдната система. Хубаво е, че нещата се разделиха, персоналните проблеми остават на назад във времето ”, сподели Коларова.

„ Не съм доста сигурна до каква степен разделянето на съдийска и прокурорска гилдия са положителни. Търговия с въздействие има както измежду съдиите, по този начин и измежду прокурорите. Колко по-важни каузи има в браншове, които не са наказателно-правни ”, сподели социологът и добави: „ Това опълчване съдии против прокурори нищо положително няма да донесе. Не мисля, че ще има положителен резултат, както и не мисля, че президентът би трябвало по този безапелационен метод да се произнася ”. Тя обясни, че продължителността на времето, в което Борислав Сарафов извършва функционалностите на основен прокурор зависи от парламентарното болшинство.

„ Стабилността и реалистичността на бюджета доста зависи от правосъдната промяна. Двете съществени цели – Шенген и еврозоната, също зависят от законопроекти, които се чакат – освен правосъдната промяна, само че и за битката с корупцията.

Според Коларова освободеният основен прокурор Иван Гешев като магистрат не е съумял да реализира триумф по нито едно от двете значими каузи. Бъдещето на неговия политически план зависи от организацията, нужна за всеки. „ Не знам с какъв човешки и финансов запас разполага Гешев, с цел да стартира своя политически план. Лайкове в обществените мрежи не е запас. Ресурс значи финансова поддръжка и мрежа от хора, които стоят по места ”, изясни Коларова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР