Навярно вече имате списък с набелязани промени. Нещо сте започнали

...
Навярно вече имате списък с набелязани промени. Нещо сте започнали
Коментари Харесай

От понеделник няма шега! Техниката, с която ще превърнем обещанията в дела

Навярно към този момент имате лист с набелязани промени. Нещо сте почнали или пък просто сте се въодушевили да започнете. Ако желаете да вградите измененията в живота си, пробвайте тази отлична техника за микрорешения, разказана подробно от Кeрълайн Арнолд, софтуерен специалист, изпълнителен шеф на капиталова банка и притежател на премията Wall Street & Technology Award. На тази техника тя посвещава цяла книга, от която в този момент ви представяме най-важното в резюме.

Микрорешението е  едно малко заричане към самия себе си, което разрешава да приведем всяка задача в режим " автопилот " . Например, желаете да отслабнете и си давате първото заричане: да замените въглехидратната гарнитура на вечеря със зеленчукова. Такава задача е надалеч по-лесна за осъществяване от общото и мъгляво " да се храня вярно ". Щом свикнете с това деяние, дайте си идващото заричане. Да, получава се по-дълго, само че се получава!

Микрорешенията работят, тъй като са съответни и измерими, а не нереални. Лесно се извършват, по тази причина и дават резултат. Но, с цел да се случи това, би трябвало да са строго планувани по дни или обвързани с някакъв сигнал (Прияде ви се нещо сладко? Вземете ябълка!).

Ако вашето микрорешение е всекидневно, приблизително ще ви трябват към 4 седмици, с цел да влезе стабилно в метода ви на живот; в случай че работите над него 2-3 пъти в седмицата – ще са нужни 8 седмици.

Не се предлага да въвеждате повече от 2 микрорешения по едно и също време , най-добре е щом усвоите едно тогава да преминавате към друго.

 Тази техника за смяна е идеална за реалисти и заети хора. А също и за тези, които нееднократно са пробвали да усвоят някой потребен табиет, само че са го зарязвали по средата.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР