Европейският автомобилен концерн Stellantis NV предложи на около 3,6 хиляди

...
Европейският автомобилен концерн Stellantis NV предложи на около 3,6 хиляди
Коментари Харесай

Собственикът на Fiat съкращава 3,6 хиляди работници в Италия

Европейският авто тръст Stellantis NV предложи на към 3,6 хиляди чиновници на своите фабрики в Италия непринудено да прекратят трудовите си контракти, заяви синдикатът FIOM-CGIL.

По-специално по този метод компанията има намерение да понижи личния състав на фабриките в Мелфи, Помиляно д`Арко, Мирафиори и Термоли, написа MarketWatch с позоваване на изказване на синдиката.

Говорител на Stellantis не разяснява цифрите, само че означи, че последните съглашения със синдикатите са отговор " на последствията от продължаващия развой на енергиен и софтуерен преход, който визира всички аспекти на автомобилния бранш ".

Ден преди този момент Stellantis разгласи съкращаването на към 400 души в Съединени американски щати.
 Решение на Fiat постанова затварянето на 11-годишна автомобилна фабрика в Сърбия
Решение на Fiat постанова затварянето на 11-годишна автомобилна фабрика в Сърбия

Около 140 служащи остават без работа

Компанията дава работа на към 43 000 души в Италия, в това число към 15 000 в региона на Торино, в северозападната част на Италия, историческата татковина на Fiat, която се сля с производителя на Peugeot PSA, с цел да сътвори групата Stellantis.

Пакетите за непринудено редуциране са главният инструмент, употребен от Stellantis за редуциране на работната мощ в Италия, която възлизаше на към 55 000 души, когато групата беше основана при започване на 2021 година

Автомобилният производител, който в сряда повтори, че Италия играе централна роля в световните му интервенции, договаря с италианското държавно управление за условия, които му разрешават да усили годишното си произвеждане в страната до един милион автомобила от към 750 000 предходната година, написа Reuters.
 Fiat стопира моделите с бензинови и дизелови мотори до 2030 година
Fiat стопира моделите с бензинови и дизелови мотори до 2030 година

Целта е електрическите модели да костват колкото стандартните им прародители

Цените на акциите на Stellantis едва се трансформираха по време на търговията в Милано в четвъртък. Пазарната стойност на компанията се е нараснала с 26,2% от началото на тази година до 81,9 милиарда евро.

Автомобилният производител е основан при започване на 2021 година вследствие на сливането на Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) и PSA Group. Произвежда коли под марки като Jeep, Ram, Dodge, Chrysler, Citroen, Fiat, Maserati, Opel, Peugeot и Alfa Romeo.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР