Националният селекционер на Франция Дидие Дешан заяви, че е щастлив

...
Националният селекционер на Франция Дидие Дешан заяви, че е щастлив
Коментари Харесай

Дидие Дешан доволен от защитата: Успяхме да неутрализираме Роналдо!

Националният селекционер на Франция Дидие Дешан съобщи, че е благополучен от обстоятелството, че публиката не е видяла прекалено много от Кристиано Роналдо нощес при равенството 0:0 с Франция в мача от Лигата на Нациите.

Роналдо насочи общо три удара за 90 минути игра, само че за следващ път не съумя да вкара гол против този противник и по този начин се изправя пред пет следващи безплодни мача против Франция.

А четири дни по-рано португалците изиграха още едно нулево равенство- в контролна среща с Испания. Но все пак, те са на върха в своята група в шампионата Лига на Нациите.

От друга страна Дешан е удовлетворен, че най-сетне отборът му приключи със суха мрежа, откакто позволи попадение в предходните си два мача.

" Винаги можем да се оправим по-добре, изключително когато против нас имаме първокласен съперника. Те вземат защитни ограничения като нас във връзка с играчите ни, както и ние направихме това за Кристиано. Доволни сме, че не видяхме прекалено много от качествата му”, сподели Дешан пред телевизия М6.

" Понякога придвижванията на футболистите не са верни, от време на време подаването също идва малко късно. Но като цяло отбраната и полузащитата се показаха сносно. В последната фаза би трябвало да бъдем по-добри, с цел да можем да спечелим мача, даже и откакто те са имали шанса също да го вършат и още статични положения.

" Знаех, че Португалия е страховит тим, и това го видяхме довечера. По-добре е, когато има голове в мача, само че високото качество на един мач не е единствено офанзивата.

Получи се един стабилен мач, доста тактически. Смятам, че ние бяхме по-добри през второто полувреме. Нашият тим имаше по-сериозен надзор върху топката, само че ситуациите бяха и в двете направления. Резултатът можеше да се промени, тъй като имаше класа и в двете направления.

" Петлите " започнаха с трима в полузащитата, като това бяха Н'Голо Канте, Пол Погба и Адриен Рабио, а Антоан Гризман беше малко по-напред. Дешан има вяра, че и четиримата са изиграли решаваща роля и това е разрешило на Франция да диктува играта.

" Няма да отстранявам играта на Гризман от другите трима. Тези трима души, които бяха пред отбраната бяха доста ефикасни, тъй че и Гризман би трябвало да бъде прибавен към тях, удовлетворен е Дешан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР