Националният отбор по футбол на България записа още едно негативно

...
Националният отбор по футбол на България записа още едно негативно
Коментари Харесай

Италия взе първата си победа в София - 2:0

Националният тим по футбол на България записа още едно отрицателно достижение - първа домакинска загуба от Италия. Тимът ни отстъпи с 0:2 във втория си мач от група " С " на международните квалификации. Все отново е за отбелязване, че националите играха малко по-добре, в съпоставяне със загубата с 1:3 от Швейцария.

До почивката играта бе относително равностойна, макар явното предимство на италианците при процентното притежаване на топката (70:30). В 43-ата мин. обаче словенският рефер Славко Винчич притегли внимание върху себе си, отсъждайки противоречива дузпа за италианците. Той видя нарушаване при влизането на Даниел Димов против Андреа Белоти, само че нападателят на " Торино " подходи и много артистично при рухването. Наказателният удар бе изпълнен точно от Белоти - 1:0.

В 57-ата мин. и българите желаеха дузпа - за игра с ръка на Стефано Сенси при пас на Спас Делев към резервата ни Бирсент Карагарен. Винчич обаче бе безапелационен, че няма съображение да даде нарушаване.

До края нашите опитваха да търсят равнене, само че опитните футболисти на Италия се възползваха от това. В 72-ата мин. Белоти за малко не вкара второто си попадение, като ударът му срещна лявата греда зад Пламен Илиев. В 83-ата мин. офанзива на " адзурите " с доста пасове приключи с прецизен диагонален шут на Мануел Лукатели - 2:0.

До края статистиката бе изрично на страната на четирикратните международни първенци - 67:33 при владеенето на топката, 6:1 точни удара. При пасовете още веднъж, както и против Швейцария, съотношението бе стряскащо - 595 паса за италианския отбор (517 точни) против двойно по-малко за нас (288 паса, 196 точни). 

" Футболистите дадоха всичко от себе си против доста мощен тим. Италия сподели, че е един доста класен тим и записа 12-та поредна победа. Нашите футболисти се сбиха на терена със противника, видя се, че желаеха успеха. Понатрупа се и умора малко у тях. Имаше противоречиви моменти, можеше да ни се усмихне щастието и да вкараме. Най-важното за мен е, че на терена видях мъже. Доволен съм от това. Много неприятно бе при дузпата, че се прибрахме с гол пасив на почивката. Можеше да се опитаме да се дебнем, да ги излъжем през втората част, в случай че резултатът беше останал еднакъв, само че това е футболът. Мисля, че имаше обстановка, в която и ние можеше да получим дузпа. Така обаче е решил съдията, ние сме длъжти да приемем всички негови решения. Гълъбинов завоюва над 13-14 единоборства. Беше на ниво срещу доста високи централни бранители. Идеята ни беше, че Спас Делев с бързината си ще може да помогне. Не се получи с влизането на Наско Илиев. Идеята беше да имаме наличие с два тежки тарани в наказателното поле. Трябваше да рискуваме и да търсим гола ", разяснява пред Българска национална телевизия селекционерът Ясен Петров.

Треньорът на италианците Роберто Манчини пък сподели: " Срещнахме тим, който се пази по чудесен начин. Беше ни доста мъчно, нямаше достатъчно пространства. Беше значимо да вкараме първия гол. Хубаво е, че пристигна в края на полувремето. Мачът не беше по никакъв начин елементарен. Италия в никакъв случай не бе печелила в България, това е сложен стадион за игра. Имаме да изиграем още шест мача, и би трябвало да спечелим всички, в случай че желаеме да се класираме на международното състезание ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР