Националния военноисторически музей няма да работи на Националния празник на

...
Националния военноисторически музей няма да работи на Националния празник на
Коментари Харесай

Националният военноисторически музей остава затворен на празника

Националния военноисторически музей няма да работи на Националния празник на страната в символ на взаимност към украинския народ. Ръководството на музея взе това решение още на 28 февруари.

В София от 11:00 ч. президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на защитата Драгомир Заков и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще вземат участие в церемонията по издигане на националното знаме на България пред Паметника на Незнайния боец в София, където ще отдадат респект пред паметта на починалите за свободата на България.

От 18:30 ч. на площад " Народно заседание " ще се организира тържествената заря-проверка във връзка Националния празник на България. Президентът Румен Радев ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска.

В 18:40 ч. президентът ще произнесе слово. В церемонията ще взе участие и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Министър-председателят Кирил Петков, ръководителят на Народното събрание Никола Минчев и народни представители ще вземат участие в тържественото честване на връх Шипка.

От 10:00 ч., с благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, ще бъдат отслужени Панихида и Молебен във връзка Освобождението на България от османско господство в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР