Национален локдаун влиза в сила от днес във Франция. Мерките

...
Национален локдаун влиза в сила от днес във Франция. Мерките
Коментари Харесай

Франция: Нов локдаун, този път и без алкохолни напитки на обществени места

Национален локдаун влиза в действие от през днешния ден във Франция. Мерките бяха оповестени в телевизионно послание в сряда вечерта от президента Еманюел Макрон, а парламентарното болшинство утвърди ограниченията, като опит за въздържане на третата Covid вълна.

Поредните ограничавания във Франция са " нужни, с цел да преминем един стадий, надяваме се - последният, пред вероятността за всеобщата имунизация и връщането към естествения живот " - съобщи френският министър председател Жан Кастекс пред Националното заседание, където даде детайлности по следващото затваряне на Франция, оповестено нощес от президента Макрон.

348 депутати от болшинството поддържаха ограниченията, до момента в който съвсем цялата съпротива бойкотира вота, който назова " маскарад " макар единствено консултативния му темперамент.

Новите ограничавания включват възбрана на потреблението на алкохол на всевъзможни публични места и допустимо затваряне на кейове и крайбрежни улици, където постоянно стават непозволени събирания.

Карантината, въведена в 19 департамента, ще важи за цялата континентална територия на Франция с вечерен час от 19:00 ч. и излизане до 10 км и затваряне на търговски обекти, които не са от първа нужда.

След Великден учебните заведения ще останат затворени: четири седмици за началния и три седмици за междинния и горния курс. Обучението ще бъде от отдалеченост. До последно президентът не се решаваше на тази мярка.

Макрон разгласи графика на всеобщата имунизация, който ще става по възрастови групи от април до юни, с обещанието до края на лятото всеки пълновръстен французин да може да се имунизира.

Засега Франция не анулира идните през юни районни избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР