НАТО разгръща допълнителни сили на източния флангГенералният секретар на НАТО

...
НАТО разгръща допълнителни сили на източния флангГенералният секретар на НАТО
Коментари Харесай

Столтенберг: Това е умишлена, хладнокръвна и отдавна планирана инвазия на Русия

НАТО разпростира спомагателни сили на източния фланг
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди съветската експанзия против Украйна, която назова „ брутално нарушаване на интернационалното право “.

„ Това е умишлена, невъзмутима и от дълго време планувана инвазия. Независимо от всеобщите неистини, отказване и дезинформация желанията на Кремъл са изцяло ясни за целия свят. Руските водачи носят цялостна отговорност за безразсъдните дейности и изгубените човешки животи “, сподели Столтенберг.

„ Това е нарушаване на интернационалното право, експанзия против суверенна страна, призоваваме Русия неотложно да спре своите дейности и да избере пътя на демокрацията “, сподели той

„ Русия употребява мощ, с цел да пренапише историята и да лиши Украйна да върви по свободен и самостоятелен път “, сподели още той.

Столтенберг съобщи, че НАТО е засилило през последните седмици наличието си в източната част – по въздух и земя, в това число и военноморски сили. Престои да бъде нараснала още готовността със сили, съобщи той. Столтенберг удостовери, че задължението на НАТО към сигурността на всяка страна член е обезпечен.

„ В последните седмици нашите съдружници от Съединени американски щати и Европа изпратиха хиляди бойци в източните гранични страни. Имаме над 100 самолета са в нараснала бойна подготвеност и над 120 кораба от Северно до Средиземно море. Ще продължим да вършим нужното за отбраняване на съюза от експанзия “, сподели Йенс Столтенберг.

„ Русия е изправена пред тежки вреди и съществени последици, наложени от цялата интернационална общественост. Целта на Кремъл е да възвърне своята сфера на въздействие. Да анулира всички правила, които до момента пазеха сигурността ни и да омаловажи полезностите, които са ни скъпи. Това е новото обикновено за нашата сигурност. Мирът не може да се приема за даденост, свободата и демокрацията се оспорват от тоталитарните режими. Трябва да реагираме с възобновена решителност и още по-силна взаимност “, добави генералният секретар.

Той съобщи, че НАТО стои до Украйна и Русия ще „ заплати скъпо за безразсъдната инвазия “. Столтенберг изрази страдание, че всички опити за дипломация не са били чути, а е планувана инвазия.

„ Русия тръшна вратата на дипломатическото решение. Това има тежки последствия за национална на Украйна и по тази причина засилихме наличието си по източния фланг “. Той акцентира, че сме изправени пред нова действителност.

Утре се привиква изключително онлайн съвещание на държавните и държавните ръководители на страните от пакта, с цел да се разиска по какъв начин да продължат връзките с Русия след нападението против Украйна, с цел да бъде направен път напред.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР