Настоява за попечителство над децата по време на съдебното заседаниеПринцеса

...
Настоява за попечителство над децата по време на съдебното заседаниеПринцеса
Коментари Харесай

Принцеса Хая поиска от Лондон защита срещу принудителен брак

Настоява за настойничество над децата по време на правосъдното съвещание

Принцеса Хая, брачната половинка на емира на Дубай Мохамед бин Рашид Ал Мактум, изиска от Върховния съд в Лондон да се възползва от мярка за отбрана против насилствен брак, обвързвана с децата им, съобщи Българска телеграфна агенция.

Не са известни детайлностите за поисканата мярка от принцеса Хая, която е омъжена за емира на Дубай от 2004 година, като те имат две деца - 11-годишна щерка и 7-годишен наследник.

Четиридесет и пет годишната щерка на умрелия крал на Йордания Хюсеин и полусестра на крал Абдула също така изиска мярка за отбрана против брутално държание и настоя за настойничество над децата по време на правосъдното съвещание.

Емирът на Дубай от своя страна настоя посредством юристите си децата да се върнат в ОАЕ.

Принцесата и емирът разгласиха официално съобщение, с което удостоверяват, че са две страни в правосъдна процедура. „ Тази процедура е обвързвана с благоденствието на двете ни деца, а не с въпрос за бракоразвод или финансови въпроси “, се отбелязва в официалното съобщение.

Предвидено е чуването пред Върховния съд да продължи на следващия ден.

Принцеса Хая (45 г.)влезе в съда съпроводена от адвокатката си Фиона Шакълтън, която защитаваше ползите на принц Чарлз по време на развода му с принцеса Даяна.

Седемдесетгодишният Мохамед бин Рашид Ал Мактум е показан от адвокатката Хелън Уорд, която защитаваше ползите на английския режисьор Гай Ричи по време на развода му с американската певица Мадона.

Емирът се ожени за принцесата, която е някогашен член на Международния олимпийски комитет, в границите на това, което се счита, че негова шеста женитба. Той има повече от 20 деца от разнообразни съпруги.

Принцеса Хая, която участваше в конни надпревари на Олимпийските игри в Сидни през 2000 година, постоянно е участвала на конни надбягвания в Англия дружно с емира.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР