На края на силите си и с последни молби за

...
На края на силите си и с последни молби за
Коментари Харесай

Как се справят земеделците докато чакат украинската помощ?

На края на силите си и с последни молби за още отсрочвания към кредитори и служащи. Така огромна част от представителите на бранш земеделие в кюстендилско, измежду които животновъди, зърнопроизводители и овощари разказват ситуацията си сега.

" Животновъдният бранш сега е пред цялостен колапс. Всички са взели предплатено храна, във тип на зърно и не мога да се разплатят ", сподели животновъдът Антон Тодоров.

" Виждам по обявите, че се продават цели стопанства, дружно с техника, база и полетата. Помощта, която вероятно ще се изплати, така наречен „ украинска помощ “, мисля, че много закъсня ", показа Росен Йосифов – зърнопроизводител.

Освен че изплащането на „ украинската помощ ще се забави с още близо месец, овощарите в района регистрират закъснение и на всички други дотации в бранш земеделие.

" Когато има такива закъснения и ние от ден на ден не можем да си обслужваме заемите, които са съобразени с помощи и дотации, в един миг започваш да се замисляш дали... сме в вярната сфера ", изясни Милен Георгиев – овощар.

А след извършената среща сред служебната власт, синдикатите и огромна част от представители на бранш „ земеделие “, съгласно животновъдите, пари за 22 април не са били планувани.

" Оказва се, че в последна сметка парите, които е трябвало да бъдат отделени ги няма равнище в националния бюджет, нито във фонд земеделие и в този момент от къде ги откриха не знам. За 15 юни допускам, че ще бъдат изплатени, тъй като разновидността е на 9 юни и ще се сътвори напрежение към изборите, в случай че не бъдат изплатени ", акцентира Валери Йовев – животновъд.

Ако на 15 май парите обещаните помощи не са изплатени, митингите и блокадите в цялата страна ще бъдат възобновени, прибавиха още от земеделския отрасъл.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР